DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Deze tip is sinds mijn vorige advies verder gestegen in lijn met het voortdurende herstel op de Amerikaanse huizenmarkt. Maar deze markt is er uiteraard nog lang niet.

Huizenmarkt VS biedt volop kansen

Bij deze een herhaling van een tip van enkele weken geleden uitgebracht op De Kritische Belegger. Sinds de eerste publicatie op 5 augustus jongstleden is het fonds 8,5 % gestegen.

Het betreft de ETF van de Amerikaanse index voor huizenbouwers. De SPDR S & P Homebuilders (XHB).

Sinds mijn vorige advies is hij verder gestegen in lijn met het voortdurende herstel op de Amerikaanse huizenmarkt. Maar deze markt is er uiteraard nog lang niet.

Waar deze ETF in de zomer van 2006 nog boven de $ 45 noteerde was hij in maart j.l. gezakt naar een dieptepunt van $ 8,23. Sindsdien is deze ETF weer hersteld naar $ 16,10. Nagenoeg 100 % terwijl in dezelfde periode de meeste indices ruim 50 % zijn gestegen.

De belangrijkste holdings van deze ETF genoteerd aan de NYSE zijn: Centex, Lennar, MDC, Masco, Meritage Homes, Mohawk, Owens Corning, Pulte Homes, Tempur-Pedic en Universal Forest Products.

Een eerstvolgende weerstand lijkt te liggen rond de $ 22. Daar reikte de XHB tot drie keer toe in 2008.

Datum advies: 21 september 2009
Koers: $ 16,10
Actuele koers: klik hier
Code: tickersymbol XHB

Zowel de redactie als ondergetekende hebben geen positie in deze belegging. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/huizenmarkt-vs-biedt-volop-kansen/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo