DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Voor beleggers die geld verdienen aan een stijgende rente is dit een prachtige belegging!

Geld verdienen aan stijgende rente

Een herhaling van de kooptip van 4 oktober j.l. Toen deed deze tracker – genoteerd in New York – $ 31,51. Gisteren sloot TBT op $ 41,50. Een rendement in USD van 31,7 %. En toen stond de USD lager dan nu!

Waarom deze belegging? De kapitaalmarktrente is sinds eind augustus bezig aan een stijging vanaf een historisch zeer laag niveau. In Nederland stond de 10-jaars rente bijvoorbeeld op 2,28 %. En nu op 3,5 %. Bedenk dat het historisch gemiddelde rond de 4 % ligt. En dat bijvoorbeeld Goldman Sachs voor het einde van dit jaar een rente van 5 % verwacht. Dat tegen de achtergrond van de inmiddels oplopende inflatie – en daarmee gepaard gaande hogere rente – duidt op winstkansen voor bovengenoemde belegging. De verder gaande draai van de obligatiemarkt naar de aandelenmarkt van met name institutionele beleggers doet de rest.

TBT zit short in Amerikaanse staatsleningen met een looptijd van minimaal 20 jaar (vandaar de naam 20+).  Deze leningen dalen nog harder dan bijvoorbeeld 10-jaars leningen bij een stijgende rente. En hoe harder de rente stijgt (en de koersen dalen) hoe meer winst een belegger in TBT maakt. De constructie van TBT is zodanig dat de tracker twee keer zo hard stijgt als de obligaties in waarde dalen (vandaar Ultrashort).

Voor beleggers die geld verdienen aan een stijgende rente is dit een prachtige belegging!

Datum advies: 8 februari 2011
Koers: $ 41,50
Actuele koers: klik hier
CUSIP: 74347R297

Ondergetekende heeft zelf een positie in deze belegging. Klanten ook. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/geld-verdienen-aan-stijgende-rente/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Marc says:

    Waarom beveel je geen turbo short op de bundfuture aan? Sinds midden oktober een rendement van 70%, maar dan wel met een hefboom van 7!!

wp-puzzle.com logo