DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Een belegging in olieexploratie -en productiebedrijven is kansrijk. Het Britse Cairn Energy heeft een opwaarts potentieel van 50%.

Pak 50% op Cairn Energy

Een belegging in olieexploratie -en productiebedrijven is kansrijk. Het Britse Cairn Energy heeft een opwaarts potentieel van 50%.

Zakenbank Theodoor Gilissen heeft het Britse olieexploratie en productiebedrijf Cairn Energy (huidige koers: 2,775.00 GBp, klik hier voor actuele koers) vandaag toegevoegd aan de lijst met aanbevolen aandelen (Recommended list). In een eerder rapport was de zakenbank postief over de oliedienstensector.

Omdat de raffinage marges op dit moment onder druk liggen, en zij verwachten dat dit voorlopig zo zal blijven, gaat hun voorkeur uit naar pure exploratie en productiebedrijven boven geïntegreerde olieproducenten. Binnen de exploratie- en productiebedrijven hebben zij een voorkeur voor Cairn Energy op basis van verwachte groei van de productie en het exploratiepotentieel in Groenland.

Daarnaast zien zij Cairn Energy als een overname kandidaat. De (potentiele) reserves van het bedrijf zijn van strategische waarde omdat ze buiten de OPEC landen liggen, relatief dichtbij belangrijke afzetmarkten en zich bevinden in economisch en politiek stabiele landen. Tot slot zijn zij op termijn positief over de ontwikkeling van de olieprijs.

Haperend aanbod en een groeiende vraag zullen ertoe leiden dat de olieprijs verder zal stijgen. Door de aantrekkelijk waardering van het aandeel Cairn Energy (koers-winstverhouding circa 4x voor 2012) adviseren zij het aandeel te kopen. Het koersdoel van Theodoor Gilissen bedraagt GBP 40 en houdt ruim 50% opwaarts potentieel in vanaf het huidige niveau.

Cairn Energy (GBP 26,6 )
WPA ’09WPA ’10K/W ’10Div % ’09Koersdoel
-0,042,889,2 x0,00%40

Ondergetekende heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Satilmis Ersintepe
www.dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/olie/pak-50-op-cairn-energy/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo