DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Terwijl in aandelenmarkten alweer wat groei verdisconteerd wordt, blijven de obligatiemarkten aangeven nog niet al te hoge verwachtingen te hebben van groei en/of inflatie.

Lange rente blijft dalen

Terwijl in aandelenmarkten alweer wat groei verdisconteerd wordt, blijven de obligatiemarkten aangeven nog niet al te hoge verwachtingen te hebben van groei en/of inflatie. Dat laatste wordt onderschreven door SNS Securities Research.

De krachten in de economie zijn volgens de analisten van SNS Securities nog overheersend deflatoir. De inflatie zal de komende maanden wel wat stijgen, maar dat heeft hoofdzakelijk te maken met de ommezwaai van de olieprijs sinds augustus vorig jaar. De core inflation (exclusief voedsel en energie) blijft echter dalen, wat de lange rente op dit moment weerspiegelt.

Door de tegenvallende macrocijfers zijn aandelenmarkten ook wat in mineur geraakt. Overigens is er tot nog toe hoogstens sprake van een kleine terugslag in een opwaartse trend en worstelen de meeste markten met hun veertigdaags gemiddelde, zoals eind augustus ook al het geval was.

AEX veertigdaagsgemiddelde

AEX veertigdaagsgemiddelde

Daarnaast zullen beleggers voorlopig even de winstcijfers van bedrijven over het derde kwartaal willen afwachten om de koers te bepalen. Zij gaan er nog steeds van uit dat we, kijkend naar de conjunctuurcyclus, in een gunstige periode voor aandelen zitten en er de komende maanden nog wat meer in het vat zit. Voorlopig lijkt de markt echter aan de hand van de kwartaalcijfers zijn positie te bepalen.

De dollar lijkt gestuit door het dal dat eind september vorig jaar werd bereikt. De analisten van SNS Securities Research denken dat de dollar voorlopig gesteund zal blijven door fundamentals, zoals een forse verbetering van zijn concurrentiekracht en een snellere omslag in de economie.

Satilmis Ersintepe
www.dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/rente/lange-rente/lange-rente-blijft-dalen/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo