DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


President Barack Obama maakte vandaag bekend dat de leider van al-Qaeda bij een operatie in Pakistan was gedood. Belangrijke vragen zijn onbeantwoord.

Vraagtekens rond dood Bin Laden

De Amerikaanse president Barack Obama maakte vandaag bekend dat de leider van Al-Qaeda bij een operatie in Pakistan was gedood.Volgens Obama kwam Bin Laden om bij een ”schietpartij” in een huis nabij Islamabad.

De Amerikaanse elitetroepen hebben terroristenleider Osama Bin Laden doelbewust gedood. De missie was niet om de leider van Al-Qaeda gevangen te nemen. Dat meldt nu.nl.

Zeemansgraf

Opmerkelijk is dat het stoffelijk overschot een zeemansgraf heeft gekregen. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN vanochtend. Eerder had een Amerikaanse functionaris nog gezegd dat de Verenigde Staten het lichaam van Bin Laden volgens de islamitische regels zouden behandelen. De Amerikaanse en Pakistaanse autoriteiten hebben nog geen beelden vrijgegeven van het stoffelijk overschot van Bin Laden.

Er zijn twijfels of deze uitvaart wel volgens islamitische tradities is verlopen. Hij is immers op land gestorven. Een zeemansgraf wordt alleen toegepast als het aan land komen te lang duurt.

Dood Bin Laden topprioriteit?

Daarnaast blijven een aantal belangrijke vragen onbeantwoord. Obama stelde dat hij kort na zijn aantreden in het Witte Huis aan CIA directeur Leon Panetta de opdracht heeft gegeven het doden of gevangen nemen van Bin Laden als topprioriteit in de strijd tegen Al-Qaeda te maken.

Betekent het dat tussen 2001 en zijn inauguratie in januari 2009 het doden van de Bin Laden geen haast had?

Schuilplaats Bin Laden

Ook de locatie waar Bin Laden zich schuil hield roept vragen op. Osama zou zich schuil houden in Abbottabad. Dat is 40 mijl verwijderd van Rawalpindi, het centrum van de Pakistaanse leger hoofdkwartier en slechts een paar mijl verwijderd van Islamabad, de hoofdstad van het land. Dat is zeer merkwaardig. Waarom zou iemand die op de vlucht is op die plaats onderduiken.

schuilplaats Bin Laden

schuilplaats Bin Laden

Bron: zerohedge

Op de foto is te zien dat Osama niet in een grot leefde en de schuilplaats te opvallend is voor de meest gezochte man ter wereld. Ook ligt Abbottabad op de belangrijke weg N35, die Pakistan met China verbindt.

Bescherming door Pakistanen

Volgens Obama heeft Pakistan geholpen in het vinden van Bin Laden. Betekent dit Bin Laden jarenlang beschermd werd door dit land?

Beurzen en de dood van Osama Bin Laden

De dood van Osama Bin Laden werd met gejuich begroet. De beurzen stonden eerder op de dag op een flinke winst maar lijken nu wat terrein te verliezen. De financiële markten lijken bevreesd voor wraakacties zoals door de Taliban.

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

 

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/vraagtekens-rond-dood-bin-laden/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (3 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. SatilmisSatilmis says:
 2. so fake als het maar kan ! says:

  kenmerkend voor vs heel erg in scene gezet; alsof meneer dom is en lekker in zijn land blijft . het de vs heel erg gemakkelijk gaat maken . bewijs dat de amerikaans bevolking echt megaááá dom is dat de hele wereld gaat denken vs is superior. uitbuiter van een of andere gevangene mexiaanse guatumana figuur als spion geld toe geschoven , wat doorzichtig allemaal zeg .De vs heeft een mega slecht b versie verzonnen. wie zijn de grooste terroristen refresh your mind!! three black holocaust….hellllloooooooh. hitler de vernietings oorlog , net zoals de vs gaat doen op heel sneaky strategieen. vs zijn zielijke politiek mannen die geloevn in hun eigen leugens. vs is echt mega dom begrijp niet dat de vs zoveel wereld macht kan hebben op valse manier , heer rutte is vs zeeer volgzaam how remarkable!!! side by side creating the war or is it white by white return to hitler nwo???? wie is the beast on earth?? vs ?????

 3. Max says:

  Als je Bin Laden net gedood hebt en je wilt het wereldkundig maken dan maak je een uitgebreide beeldregistratie. Dat deed men ook toen men het, overigens levende, lijf van Saddam Hoessein vond.Slechts enkele dagen na de “grote aankondiging”, zijn Obama’s ambtenaren al gedwongen tot meervoudige correcties over de locatie van de doden, of Bin Laden gewapend of ongewapend was, of er sprake was van een “brand”, of een vermeende vrouw betrokken was, de begrafenis op zee, foto’s, enz.De Amerikanen worden niet alleen steeds ongeloofwaardiger met betrekking tot Bin Laden, maar ook steeds lachwekkender.

  In plaats van beelden van het lijk uit te geven , komt men met dit soort nietszeggende filmpjes.Neen je hoeft echt geen complotdenker te zijn, je moet echter onnoemelijk dom zijn om hier in te trappen.
  http://szrzlj3.blogspot.com/2010/08/8e-eeuw-4.html

wp-puzzle.com logo