DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


2011 wordt een zonnig jaar voor de beurzen. Alle signalen staan op groen. Favoriete aandelen zijn onder andere ING, DSM en TomTom.

SNS: favoriete aandelen 2011

2011 wordt een zonnig jaar voor de beurzen. Alle signalen staan op groen. Favoriete aandelen zijn onder andere ING, DSM en TomTom. Dat stelt SNS Securities in de Beleggingsvisie en Top Picks 2011.

Het optimisme wordt ontleed aan een herstel van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten maar vooral door aanhoudende groei in Azië en met name China. Het gevolg is een hogere vraag in verschillende sectoren die de bedrijfswinsten stuwt.

Aandelen erg aantrekkelijk gewaardeerd

Volgens de zakenbank zijn aandelen op dit moment erg aantrekkelijk geprijsd ten opzichte van wat gemiddeld gebruikelijk is wat de koersen kan opjagen en waarom zij de lichten op groen zien.

Voorzichtigheid laten varen

Vorig jaar was de zakenbank nog voorzichtig en stelde een lijst op met defensieve aandelen. Zij noemden destijds hun lijst “een kaleidoscoop van mogelijkheden”. Daar SNS nu optmistisch is heeft het geen zin om defensieve aandelen in de lijst op te nemen. In plaats van hebben ze hun favorieten aandelen in drie categorieën opgedeeld:

 • Macro strategie: de aandelen Beter Bed, ING, DSM en TomTom. Aandelen met een (relatief) hoge beta en een (in)directe aanwezigheid in de opkomende landen zullen meer in koers stijgen dan anderen. Ook bedrijven actief in de consumentensector kunnen profiteren van een verbetering van het sentiment.
 • Small en midcap : Besi, Brunel and Heijmans
 • Evergreens : Arcadis, Fugro and Imtech : bedrijven met sterke track record, een ervaren management, een solide balans en aanwezig in groeimarkten.

Track record

Interessant is dat SNS ook heeft bijghouden wat het rendement van de favoriete aandelen zijn. Vorig jaar stelden zij teleur maar sinds 2003 hebben de top picks van SNS 125% beter dan de AEX en 43% beter dan de AMX gedaan.

Track record favoriete aandelen SNS

Track record favoriete aandelen SNS

Tabel: SNS Top Picks 2011

KoersKoersdoelOpwaarts potentieel (%)
Macro Strategie
Beter Bed20,2229
ING7,02928
DSM38,364517
TomTom7,258,517
Small en midcap
Besi4,186,556
Brunel24,93229
Heijmans14,312040
Evergreens
Arcadis16,071918
Fugro52,516014
Imtech25,793016

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van deze tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer er een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/sns-favoriete-aandelen-2011/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (6 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. onno says:

  Ja het klinkt allemaal heel logisch maar als je een aanhoudende groei mag verwachten in Azie dan zouden ze dat ook kunnen afremmen zoals China nu. En een renteverhoging is nooit goed voor de beurs.

 2. SatilmisSatilmis says:

  Onno, economie is nooit mechanisch. Je moet het altijd in de context zien. Een renteverhoging kan slecht uitpakken voor de beurs maar dat is niet altijd het geval. In een groeiende economie waarbij bedrijfswinsten flink stijgen is een renteverhoging mijn inziens niet schadelijk voor de beurs.

  Een renteverhoging, een instrument van centrale banken,is daarnaast een reactor en niet een actor.

 3. odambrine says:

  Deze portefeuille doet het inderdaad beter dan de markt in 2011. Ik heb een fictieve portefeuille samengesteld met een positie van 10.000 euro in elk bedrijf en die kan je dagelijks volgen op deze link:
  http://www.profitmapper.com/portfolios/Details/97/sns-stock-picks-2011

 4. Pieniminie says:

  Ik ben voor een project opzoek naar de Beta van Arcadis, Ordina, Oranjewoud en DPA. Wie weet waar ik dit kan vinden?

 5. Richard de JongRichard de Jong says:

  Beste Pieniminie,

  De Beta t.o.v. wat? De AEX of de index waar ze inzitten (zoals gebruikelijk)?

  Richard de Jong

wp-puzzle.com logo