DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Op dit moment is het scenario van golf 4 het meest waarschijnlijk. Voor de S&P 500 zou dit scenario een daling tot ongeveer 1250 in kunnen houden. Hoe zal de AEX zich in deze situatie gedragen?

S&P 500 op naar 1250

Vorige week besprak ik een drietal scenario’s voor de S&P 500. Deze staan nog open hoewel de eerste variant, een correctie tot 1280, minder actueel lijkt. Hoe zal de AEX zich in deze situatie gedragen?

S&P 500 naar 1250

Op basis van de eerste daling in de S&P, is de kans groot dat deze correctie de S&P naar ongeveer 1250 zal voeren. Voor de belegger is dit geen probleem, naar het zich nu laat aanzien hebben we te maken met een correctie in golf 4. Zodra deze compleet is dan mogen we nog een stijging verwachten in golf 5 om de beweging vanaf juli vorig jaar af te ronden.

Vraag is natuurlijk of deze laatste stijging veel ruimte heeft, een zeer belangrijke weerstand komen we tegen in het gebied 1350-1360. Een stijging boven deze zone dienen we als positief te beoordelen voor de middel lange termijn.

TA S&P 500 1 maart 2011

TA S&P 500 1 maart 2011

Klik met de muis op de grafieken voor een vergroting (openen in nieuw venster)

De AEX

Indien het scenario 1250 voor de S&P juist is, daar ga ik op dit moment vanuit, waar moeten we dan voor de AEX op rekenen?  Het opgaande trendkanaal laat een daling toe tot ongeveer 350. Procentueel zou deze daling daarmee vergelijkbaar zijn met de verwachte daling voor de S&P.  Gezien de vorm en de mate van stijging, de AEX steeg 22% in de periode vanaf juli vorig jaar terwijl de S&P 32 % wist bij te schrijven, moeten we er vanuit gaan dat de stijgende richting boven 1250 en 350 in tact is.

TA AEX 1 maart 2011

TA AEX 1 maart 2011

Conclusie

Op dit moment is het scenario van golf 4 het meest waarschijnlijk. Voor de S&P 500 zou dit scenario een daling tot ongeveer 1250 in kunnen houden. Voor de AEX is het doelgebied 350 punten. Zodra deze correctie compleet is ga ik er vanuit dat er nog een afrondende stijging komt. Deze stijging zou de S&P dan naar het gebied 1350-1360 kunnen brengen en de AEX naar het gebied 380.

Klik hier om mee te praten en te reageren op het Forum

Gratis nieuwsalert

Wilt u ook profiteren van tips en op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen die op De Kritische Belegger verschijnen? Meldt u zich dan aan voor onze gratis nieuwsalerts. Daarmee blijft u op de hoogte wanneer een nieuw artikel is gepubliceerd. De alerts zijn toegesneden op uw interesse gebied. Klik hier om u aan te melden als u dat nog niet heeft gedaan.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/sp-500-op-naar-1250/

Gerelateerde artikelen:

Jan Groothaar

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo