DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


AEX heeft topje gezet

Ik vermoed dat de AEX terug moet naar het doelgebied van 270 tot 260. Dan wordt het opnieuw spannend, want wordt de neklijn dan wel of niet succesvol getest?

Wij waren eerder

AEX loopt te hard…En u weet het…hardlopers zijn doodlopers.

De redactie van De Kritische Belegger is apetrots dat we vorige week melding konden maken van de start van een zomerrally. Nu zijn er veel media die dit te pas en te onpas aangeven, maar de timing van vorige week bleek een schot in de roos.

Gisteren en vandaag worden we door dezelfde media overstelpt met enorm stierengebrul waarbij zelfs termen over de geboorte van een nieuwe bullmarkt gebezigd worden.

Een veel gehoord cliché is: Als iedereen hetzelfde denkt, dan….

Stijging gaat te hard

Dit keer ben ik het er volmondig mee eens, want hoewel ik vorige week verder stijgende koersen verwachtte, gaat deze stijging me veel te hard en ongecontroleerd. Vandaag meegerekend wist de AEX onafgebroken winst te boeken voor de duur van 10 dagen.

De door mij gebruikte Gann- methodiek gaf vandaag ernstige waarschuwingen voor topvorming, waar ik dan ook gebruik van maakte en een hedge opzette, ofwel, winsten beschermen voor koersdaling. Dit had alles te maken met een samenvallen van prijs – tijdsfactoren.

Kop/schouder formatie

Een ander en veel zichtbaarder argument is de eerder door mij beschreven bodemformatie kop/schouder.

Technische analyse van de AEX ( daggrafiek) 24 juli 2009

Technische analyse van de AEX ( daggrafiek) 24 juli 2009

We zijn deze week opwaarts door de neklijn gebroken, wat dus een koopsignaal is. En nu komt het. Dat kan ook nog fout gaan en, wat dan zal blijken, worden we nu juist op het verkeerde been gezet.

Technische analyse van de AEX ( 1000 Tick Bars van de AEX- future) 24 juli 2009

Technische analyse van de AEX ( 1000 Tick Bars van de AEX- future) 24 juli 2009

Of bent u al vergeten hoe de topformatie van mijn commentaar van twee weken geleden verijdeld werd? Puur technisch was het vizier neerwaarts gericht en het tegendeel diende zich aan. Waarom zou dat nu niet kunnen gebeuren? Anders gezegd: We zijn nu bullish, maar worden mogelijk met de beer geconfronteerd.

Beursbarometer: relatieve sterkte tussen Randstad en AEX 24 juli 2009

Beursbarometer: relatieve sterkte tussen Randstad en AEX 24 juli 2009

Randstad

Toch wil ik het zomerfeestje niet bederven. De kracht van Randstad deze week is ook een argument om op termijn hoger te koersen. Zij brak met veel gemak de zware weerstand van EUR 20. De licht oplopende steunlijn en dezelfde EUR 20 dienen nu als steun.

Ik kan nog wel een uur schrijven maar zal me nu op de slotconclusie richten.

Conclusie

De AEX toont kracht, dat is evident en verwacht. Het gaat m.i. echter te snel en Gann- wise is er vandaag een topje geplaatst. Stoploss AEX 280.

Ik vermoed dat de AEX terug moet naar het doelgebied van 270 tot 260. Dan wordt het opnieuw spannend, want wordt de neklijn dan wel of niet succesvol getest? Ingeval van een bullmarkt is het succesvol slagen hiervan veel groter dan in een bearmarkt, dus zullen de stieren wel met de billen moeten knijpen.

Lopende posities

De tip van de vorige week, Ahold kan gewoon aangehouden worden.

Ondergetekende heeft een shortpositie AEX. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail- alert, waarvoor u zich kunt aanmelden. Klik hier

Ook kunt u zich op ons forum aanmelden om van gedachten te wisselen.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensbeheerder
c.devries@dekritischebelegger.nl

Voor meer informatie over de auteur: http://www.invest.nl/Wie/Medewerkers/deVries.asp

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/aex-heeft-topje-gezet/

Gerelateerde artikelen:

Cees de Vries

Cees de Vries was vanaf 1988 tot 1998 senior vermogensadviseur bij verschillende banken. Van 1998 tot 2008 was hij verantwoordelijk voor de invulling van Technische Analyse bij van Lanschot Bankiers. Zijn specialiteit is het analyseren van fondsen en markten op basis van de onbekende, maar unieke wiskundige methode van W.D. Gann . Cees is nu werkzaam als zelfstandige en beheert, naast het analyseren, een snel groeiende groep niet-professionele beleggers. Daarnaast maken professionele eindbeleggers in toenemende mate gebruik van zijn specifieke expertise. Vanaf 13 december 2008 zal elk weekend een bijdrage verschijnen waarbij, als de omstandigheden dat toelaten, een " live trade" opgenomen zal worden.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. AEX: laat u niet gek maken! | De Kritische Belegger says:

    […] AEX heeft topje gezet […]

  2. AEX heeft topje gezet « De Kritische Belegger-forum says:

    […] AEX heeft topje gezet Tweet This!Email this to a friend?Subscribe to the comments for this post?Share this on FacebookSubmit this to NUjijSubmit this to eKudosShare this on LinkedinBlog this on Blogger […]

wp-puzzle.com logo