DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: Gideon Benari & www.solvencyiiwire.comSource: Gideon Benari & www.solvencyiiwire.com

Landen met AAA rating flink gedaald

Het aantal landen met een AAA-kredietwaardering is gedaald naar de laagste stand sinds 2003. De Verenigde Staten en Nederland zijn één van de 11 landen die overgebleven zijn waarvan de leningen de hoogste kredietwaardering hebben. In de periode 2004-2009 bedroeg dit aantal nog 16. De daling werd veroorzaakt door de wereldwijde financiële crisis. Dat meldt kredietbeoordelaar Fitch.  Dit is slechts 10% van de wereldwijde kredietportefeuille van Fitch, het geringste aantal ooit. De landen met een AA-rating maakten eind 2016 40% van het totaal uitstaande overheidsschulden uit. Tien jaar geleden was dit nog 48%.

Japan was het eerste land (in 1998) waarvan de AAA-kredietwaardigheid werd verlaagd. Na de financiële crisis, volgden sinds 2009: Oostenrijk (AA+/Stabiel),  Finland (AA+/Stabiel), Frankrijk (AA/Stabiel), Ierland (A/Stabiel), Spanje (BBB+/Stabiel) en het Verenigd Koninkrijk (AA/Negatief).

AAA-landen Fitch

AAA-landen Fitch

Australië was het enige land wiens kredietwaardigheid de afgelopen tien jaar verhoogd is naar de hoogste kredietwaardigheid. (in november 2011). Geen enkel voormalig AAA-land heeft die positie weer weten te verkrijgen.

Bron: Jeroen Blokland

Volgens Fitch zal deze situatie in de komende 12 tot 24 maanden niet snel veranderen. De AAA-landen hebben een stabiele vooruitzichten. Daartegenover staat dat landen wiens kredietwaardigheid de een na hoogste is ook niet snel verhoogd zal worden omdat ze geen gunstige vooruitzichten hebben.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: https://www.dekritischebelegger.nl/obligaties/staatsobligaties/landen-aaa-rating-flink-gedaald/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo