DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De lange termijn vooruitzichten voor de meeste opkomende markten blijven positief. Voor beleggers die reeds een positie hebben in deze markten maar een uitbreiding overwegen is deze belegging een interessante optie.

Tip voor beleggers opkomende markten

Tip van de week: iShares MSCI Emerging Markets SmallCap (IEMS)

De ontwikkelingen op de beurzen van de opkomende markten zijn beleggers dit jaar uiteraard niet ontgaan. De rendementen op deze markten overtroffen de toch al niet slechte resultaten op de westerse beurzen ruimschoots. Zo werden er in de BRIC-landen rendementen gerealiseerd variërend van 75 % tot 140 %. De MSCI Wereld index realiseerde YTD (dit jaar) een rendement van 71 % (in USD).

De lange termijn vooruitzichten voor de meeste Emerging Markets blijft positief wat uiteraard geen rimpelloze rit garandeert. Maar de economische groei in deze economieën overtreft die van de meeste westerse economieën. Voor beleggers die reeds een positie hebben in deze markten maar een uitbreiding overwegen is de bovengenoemde belegging – de Small Cap versie van de iShares EM – een interessante optie. Beleggers die nog niet in de Emerging Markets (opkomende markten) zitten kunnen beter voor large caps opteren.

Deze tracker (iShares MSCI Emerging Markets SmallCap) biedt exposure aan meer dan 1700 small cap Emerging Markets bedrijven. Het daadwerkelijke aantal holdings betreft overigens 278. Het rendement van deze tracker YTD bedraagt 101,18 %. Tot op heden is deze belegging nog relatief nieuw. Er zit nu € 35 mio in. Hij staat genoteerd in Londen.

iShares MSCI Emerging Markets SmallCap (IEMS)

iShares MSCI Emerging Markets SmallCap (IEMS)

Datum advies: 16 november 2009
Koers: $ 58,34
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE00B3F81G20

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

[advertentie]

Wilt u deze tracker kopen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[advertentie] Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/tip-voor-beleggers-opkomende-markten/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo