DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De belegging vormt een mooie gelegenheid voor hen die van een verder herstel (hoe ver dat ook moge voeren) van de bankensector in Europa willen profiteren.

Tijd voor banken

Na de enorme crash sinds het uitbreken van de kredietcrisis staan de aandelen van banken nog steeds ver onder het niveau van voor het uitbreken van de crisis. Getuige het koersverloop van bijvoorbeeld ING en andere Nederlandse financials. Niet dat dat zo vreemd is want er is sindsdien wel het een en ander veranderd in de fincanciële wereld.

Toch lijkt het er op dat de situatie in de financiële wereld zich langzaam begint te normaliseren. Natuurlijk is het uitkijken met dit soort uitspraken maar het is een feit dat bijvoorbeeld in de VS de financiële sector er de oorzaak van is dat de indices zich niet op een veel hoger niveau bevinden. Andere sectoren performen goed tot uitstekend. En banken betalen hun schulden aan de overheid af. In Europa zijn we minder ver, maar de situatie verbetert. Zie de performance van de Europese bank-index.

Tip van de Week: Koop: iShares EURO STOXX Banks (EXX1)

De EURO STOXX Banks realiseerde dit jaar reeds 13,77 %. Aanmerkelijk meer dan de algemene index!

Genoemde iShares zijn een mandje van 36 Europese bankaandelen. De topholdings zijn: Banco Santander, BNP Paribas, Banco Bilbao Vizcaya, Deutsche Bank en Societe Generale.  De tracker heeft momenteel 177 miljoen euro onder beheer en wordt dagelijks verhandeld op de Deutsche Borse. Het dividendrendement bedraagt 2,3 %. De belegging vormt een mooie gelegenheid voor hen die van een verder herstel (hoe ver dat ook moge voeren) van de bankensector in Europa willen profiteren.

Datum advies: 31 januari 2011
Koers: € 18,47
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: DE0006289309

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet, maar wel in onderliggende aandelen. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/tijd-voor-banken/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo