DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De reeds jaren stijgende olieprijs zal de zoektocht naar alternatieve energie steeds verder opvoeren. Zo zagen beleggers investeringen in kernenergie en uranium stijgen.

Ga voor alternatieve energie

De reeds jaren stijgende olieprijs zal de zoektocht naar alternatieve energie steeds verder opvoeren. Zo zagen beleggers investeringen in kernenergie en uranium stijgen (tot de tsnumai in Japan), de steenkoolprijs (China importeert nog steeds meer steenkool dan olie) en ook andere energiebronnen worden interessanter.

De afnemende bereidheid van overheden om alternatieve energie te ondersteunen (subsidies nemen af) dreigden beleggingen in bijvoorbeeld wind- en zonne energie oninteressant te maken. Toch zullen deze energiebronnen op de lange termijn van belang blijven. Wanneer de olieprijs blijft stijgen wordt een investering in alternatieve energiebronnen na verloop van tijd vanzelf de moeite waard.

Tip van de Week: Market Vectors Global Alternative Energy ETF (GEX)

Een mooie manier hierop in te spelen is een ETF van Van Eck Securities: Global Alternative Energy ETF. Deze ETF tracht de Ardour Global Index zo dicht mogelijk te volgen. Deze index bestaat uit bedrijven die wereldwijd minimaal 50 % van hun opbrengsten realiseren uit de alternatieve energie. De belangrijkste holdings van het moment zijn: First Solar, Vestas Wind Systems, Cree, Enel Green Power, Iberdrola, Verbund AG en Kurita Water Industries.

De ETF rendeerde dit jaar tot op heden 3,65 % (in USD) en staat genoteerd aan de NYSE Arca. De ETF bevat in totaal 30 fondsen en reageert bovengemiddeld op beursfluctuaties (een beta van 1,7). De koers zit sinds juni 2010 in een mooie gelijkmatige uptrend. De koers deed toen $ 18 en nu $ 21,75. Uitgever is Van Eck Securities Coro (www.vaneck.com).

Datum advies: 26 april 2011
Koers: $ 21,75
Tickersymbol: GEX
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: US5706OU4076

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

[advertentie]

Wilt u beleggen tegen 90% lagere transactiekosten dan bij banken en brokers? KLIK dan hier.

[einde advertentie]

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/ga-voor-alternatieve-energie/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo