DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Tegen de enorme neerwaartse stroom in - alle toonaangevende beurzen staan wereldwijd 10 - 15 % in de min dit jaar - is de beurs van Shanghai aan het stijgen.

Chinese beurs lonkt weer

Tegen de enorme neerwaartse stroom in – alle toonaangevende beurzen staan wereldwijd 10 – 15 % in de min dit jaar – is de beurs van Shanghai aan het stijgen. Inmiddels met een ruime 25 % YTD. De positie van de Chinese economie is enigszins afwijkend van die van de meeste westerse economieën aangezien China nauwelijks een staatschuld kent en een enorm betalingsbalans overschot.

Om die reden is het voor de Chinese overheid geen probleem de economie te stimuleren. Het in november aangekondigde pakket boezemt bij Chinese beleggers dermate veel vertrouwen in dat de beurs van Shanghai – voor buitenlandse beleggers moeilijk toegankelijke A-shares – sinds de bodem van oktober vorig jaar inmiddels met 39 % zijn gestegen.

Getuige de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt is de vraag van Chinese staalproducenten weer aan het oplopen. De eerste tekenen van een economisch herstel? Uiteraard moeten we voorzichtig blijven daar een zwaluw nog geen zomer maakt. Maar berichten van bedrijven als BHP Billiton en Arcelor Mittal duiden op het zelfde.

Een mogelijkheid van deze ontwikkelingen te profiteren biedt het beleggingsfonds Saint Honoré Chine van Edmond de Rothschild Asset Management. Het fonds belegt voornamelijk in grote Chinese bedrijven als Petrochina, China Mobile, China Insurance en China Life. Het fonds heeft ca. € 130 mio euro onder beheer en wordt beheerd vanuit Parijs. Het rendement bedraagt YTD 9 %.

Deze tip werd eerder uitgebracht op 30 januari 2009 jongstleden. Sindsdien is de koers van het beleggingsfonds met  ruim 15% gestegen.

Datum advies: 20 februari 2009
Koers: € 179,51
ISIN Code:FR0010479923
Klik hier voor de actuele koers
Morningstar rating: ****

Ondergetekende heeft zelf geen positie in dit fonds. Zijn clienten wel. De redactie heeft geen posities in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Inmaxxa Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/tips/tip-van-de-week/chinese-beurs-lonkt-weer/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo