DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De Japanse Ichimoku Kinko Hyo grafiektechniek is vóór de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld met als doel een momentopname te geven van de richting van de koers en het juiste tijdstip om in- of uit de markt stappen te bepalen.

Beleggen met wolken

De Japanse Ichimoku Kinko Hyo grafiektechniek is vóór de Tweede Wereldoorlog ontwikkeld met als doel een momentopname te geven van de richting van de koers en het juiste tijdstip om in- of uit de markt stappen te bepalen. Dit werd destijds uitgevoerd zonder de hulp van enige andere technische analysetechniek.

Ichimoku Kinko Hyo wordt veelvuldig gebruikt in de Aziatische trading kamers sinds Hosodaj zijn boek publiceerde. Het is een succesvol systeem in de trading van valuta, grondstoffen, futures, en aandelen.

Het woord Ichimoku kan worden vertaald als “een glimp” of “een blik”. Kinko wordt vertaald met “evenwicht” of “balans” met betrekking tot koers en tijd. Hyo is het Japanse woord voor “grafiek”. Derhalve betekent Ichimoku Kinko Hyo letterlijk “een blik op een evenwichtsgrafiek”. Deze indicator biedt een panoramisch beeld van de richting waarin de koersen mogelijk zullen bewegen en geeft aan welke positie men moet innemen.

De Ichimoku-grafieken zijn uitgevonden door een Japanse journalist met de schrijversnaam “Ichimoku Sanjin”, wat “een blik van een bergman” betekent. De Ichimoku-grafieken zijn een populair handelsinstrument in Japan geworden; niet alleen bij de aandelenmarkt, maar ook voor valuta-, obligatie-, futures-, commodities- en optiemarkten. De techniek werd meer dan 30 jaar geleden gepubliceerd en heeft pas de laatste paar jaar internationale aandacht gekregen.
Bron: http://marketindex.rbs.com/nl/AnalyseInstrumentenOverlaysIchimoku.aspx

Ons gewaardeerde forumlid Luc heeft een twee artikelen geschreven over de Ichimoku Kinko Hyo grafiek.
Daarnaast heeft hij een minihandleiding geschreven en een excelbestand cloud AEX bijgevoegd zodat u zelf aan de slag kunt gaan.

U kunt zijn bijdragen lezen op http://www.dekritischebelegger.nl/forum/forum/cloud-of-wolkgrafiek-1

Doe ook mee met de discussie of stel een vraag op ons forum. Aanmelden kan via de rechterkant.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/technische-analyse/beleggen-met-wolken/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo