DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


https://flic.kr/p/ir8u8E en http://www.lendingmemo.com/

Obligaties zullen achterblijven

Goldman Sachs kwam gisteren met een sombere voorspelling voor obligaties. De zakenbank  voorziet een dramatisch verschil in tussen het rendement op aandelen en obligaties in de komende jaren. Terwijl de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500 tussen nu en 2018 jaarlijks een rendement volgens hen zullen opleveren van 6,2% zal het rendement op de tienjarige Amerikaanse staatslening slechts 0,7% winst genereren. Die periode is genomen vanwege het schema van de Fed, het Amerikaanse stelsel van centrale banken. De zakenbank verwacht dat tussen nu en 2018 de monetaire autoriteit de rente zal verhogen tot 4%. Daarmee wordt het stimulerend beleid afgebouwd naar een neutrale houding.

Als gekeken wordt naar het reële rendement, dus waarbij de inflatie verrekend is, dan staan de zaken er voor obligaties er nog slechter voor: 4% voor aandelen op jaarbasis en -1% voor obligaties.

De zakenbank voorziet dat de eerste renteverhoging in het derde kwartaal van 2015 zal plaatsvinden en van daaruit geleidelijk aan wordt verhoogd tot 4%.

Goldman Sachs verwacht dat de Amerikaanse economie bovengemiddeld zal groeien en voorziet dat de S&P 500 in de komende twaalf maanden met 8% zal stijgen.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/obligaties/obligaties-zullen-achterblijven/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo