DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


We hebben vele lezers aan het denken gezet met onze blog over de echte recordprijs voor goud, die veel hoger ligt dan de nominale recordprijzen van vandaag. Als analisten van diverse edelmetalen, waren we benieuwd wat de echte prijs van zilver zou zijn na verrekening van inflatie over de jaren heen.

Zilverprijs 85% onder record

We hebben vele lezers aan het denken gezet met onze blog over de echte recordprijs voor goud, die veel hoger ligt dan de nominale recordprijzen van vandaag.

Als analisten van diverse edelmetalen, waren we benieuwd wat de echte prijs van zilver zou zijn na verrekening van inflatie over de jaren heen.

Op onderstaande grafiek ziet u de vorige top van zilver rond 1980 met het jaarlijkse officiële inflatiecijfer in de VS (CPI) verrekend.

De grafiek, komende van Jason Hommel, laat de prijs zien met een jaarlijks inflatiecijfer tot 2008 die uitkomt op ‘t record van 128 dollar/ounce. Anno 2010 kunnen we ervan uit gaan dat de vorige echte top van zilver lag op 130 dollar/ounce! Het komt erop neer dat de huidige zilverprijs nog steeds 85% onder z’n vorige echte top noteert…

En dan benadrukken we nogmaals dat het om de officiële CPI cijfers van de Amerikaanse overheid gaat, die velen vandaag ernstig in twijfel trekken wat betreft de realistische voorstelling van de effectieve inflatie over de jaren heen.

Het ‘off-the-record’ inflatiecijfer volgens John Williams van Shadowstats berekent een recordprijs voor zilver boven 250 dollar/ounce!

>>>Het Goud & Zilver Rapport

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service.KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/zilver/zilverprijs-85-onder-record/

Gerelateerde artikelen:

Nico Pantelis

Nico Pantelis is een gediplomeerd beleggingsadviseur. Voor de opstart van Slim Beleggen was hij werkzaam als ‘Energy Consultant’ bij NUS Consulting. Hierop volgend werkte hij als ‘Financieel Analist’ en ‘Redacteur’ voor Inside Beleggen en Cash/Trends. Ten slotte was hij actief als ‘Commodity Specialist’ en ‘Markets Analyst’ bij KBC Bolero, en tevens ‘Equity Analyst’ bij KBC Securities. Meer info: www.slimbeleggen.net

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo