DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Wij hebben ruim van te voren gemeld over de stijgende koffieprijzen. Het nieuws heeft nu ook de mainstream media bereikt.

Koffie wordt duurder

Wij hebben ruim van te voren gemeld over de stijgende koffieprijzen. Het nieuws heeft nu ook de mainstream media bereikt. Droogte in Brazilië jaagt de prijs van koffiebonen op. Consumenten moeten op termijn misschien ook meer voor hun koffie gaan betalen. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van ABN Amro.  De prijs van Arabica-koffiebonen is tussen eind november en eind april al meer dan verdubbeld. Ook de prijs voor koffiebonen van de Robusta-soort is ongeveer verdubbeld. Sectoreconoom Hans van Cleef van ABN Amro verwacht dat de prijzen verder zullen stijgen.

Invinco schreef: Het aanhoudende slechte nieuws is terug te vinden op de internationale markten. Hierboven hebben we kort de hoge gemiddelde prijs over maart besproken. De prijsstijging heeft zich in de eerste weken van april gewoon voortgezet. De gemiddelde prijs ligt nu rond $ 2,00 per pond met als voorlopig hoogste prijs $ 2,0610 per pond. Die prijs kwam tot stand op 10 april jl. Met dit prijsniveau loopt de markt ver weg van de voorspellingen van beleggingsbanken als Goldman Sachs. Die voorziet voor dit jaar een gemiddelde prijs van $ 1,75 per pond. De huidige prijsstijgingen zijn meer in lijn met de sombere verwachtingen van eerder gememoreerde studie. Die voorziet nog verdere prijsstijgingen als blijkt, dat de droogte ook de jonge aanplant voor de oogst van 2015 – 2016 heeft aangetast. Dan is the sky the limit.

Wilt u meer weten over de koffieprijs, neem dan een blik op ons koffiedossier: http://www.dekritischebelegger.nl/tag/koffie/

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/landbouwgrondstoffen/koffie-wordt-duurder/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Edwin says:

    Het lijkt alsof koffie duurder wordt door het weer, wat eraan gekoppeld wordt. Maar over niet al te lange tijd zal de prijs dicht in de buurt komen van wat Goldman Sachs voorziet. Weer speelt totaal geen rol als het op een index aankomt, en de koffie futures markt gedraagt zich als elk andere markt, in patronen. Dus je pakken koffie inslaan hoeft niet, wie koopt er nu op de top..

wp-puzzle.com logo