Cacaoprijzen bieden u mogelijk 160% !

De cacaoprijzen staan op hun laagste punt sinds vier jaar! We zien hier een beleggingskans. De vraag is of nu al het slechte nieuws is verwerkt, in de huidige belachelijk lage prijs. Dat weten we pas achteraf definitief. Maar er zijn wel redenen om positief te zijn:

Er is namelijk grote kans dat de grote grondstof Hedge Fondsen deze huidige lage koers gaan  aangrijpen om massaal posities in Cacao Futures te nemen.
Onderaan dit artikel kunt u van ons kosteloos een strategie ontvangen waarbij een winstpositie van 160% mogelijk is!

We hebben een constructie gemaakt van een future met een optie, met een investering van 7.500,-USD, een risico van 1.500,- USD en een winstpotentie van 12.000,- USD.

Op zoek naar geweldig rendement ?  >>Klik hier ontvang kosteloos onze strategie <<

Wat u nog niet wist over Cacao

1. Theobroma cacao is de wetenschappelijke Latijnse naam voor cacaobomen die thuishoren in de diepe tropische regio van Zuid Amerika.

2. Cacao bomen moeten worden geplant naast hogere bomen om ze te beschermen tegen direct zonlicht. Daarom worden cacaobomen onder mango en papaya bomen geplant. De bodem (of terroir, zoals in wijnbereiding) heeft invloed op de smaak van de cacaobonen.

3. Cacao bomen groeien in warme en vochtige klimaten, zoals tussen de breedtegraden 20 ° noord en 20 ° ten zuiden van de evenaar. Ivoorkust en Ghana zijn grootse producenten.

4. Het duurt 3 tot 5 jaar voor de cacaoboom vruchten draagt. Elke boom produceert ongeveer 30 tot 40 vruchten per jaar, maar dat is voldoende om slechts 1 kg chocolade te maken.

5. Elk stadium van de cacaoproductie wordt met de hand gedaan: planten, irrigatie, oogsten, fermenteren en drogen.

6. Meer dan 70% van cacao in de wereld komt uit West-Afrika dat het grootste deel van de cacao die voor massa-geproduceerde chocolade gebruikt wordt levert.

7. Het Verenigd Koninkrijk is ’s werelds grootste “chocolade” consument met een jaarlijks gemiddeld verbruik per hoofd van de bevolking van 11,5 kg. Chocolade tussen aanhalingstekens, omdat het meeste van wat er in het Verenigd Koninkrijk wordt verkocht minder dan 1% cacao bevat.

8. Amsterdam is ’s werelds belangrijkste cacaohaven: 500.000-600.000 ton cacao.

Waar praten we over?

Een cacaoboom wordt meer dan 50 jaar oud. Wanneer de boom ongeveer 4 jaar oud is, gaat hij bloeien. Als hij eenmaal is gaan bloeien, bloeit de cacaoboom zonder ophouden vrijwel het hele jaar door. De boom draagt dan ook constant vruchten.

De cacaoboom levert maar 30 tot 40 vruchten per jaar. Deze vruchten lijken op langwerpige meloenen. Ze worden geplukt en vervolgens opengebroken. Elke vrucht bevat 40-50 ‘bonen’, die elk ongeveer een gram wegen. Een gemiddelde cacaoboom levert per jaar dus 1 tot 2 kilogram bonen. Na drogen en fermenteren ontstaat de cacao-smaak.

Bij een tekort of overschot op de markt kan dus niet snel ingegrepen worden in de productie. Het kent een vertraging van jaren. Stijgende vraag kan niet meteen opgevangen worden en een slechte oogst kan de prijzen jaren hoog houden.

Cocoa March 2017 (CCH17)

(ICEUS)
Commodity Price Quote as of Mon, Feb 13th, 2017

Contract Specifications

Symbol CC
Name Cocoa (CC)
Exchange ICEUS
Trading Months March, May, July, September, December (H, K, N, U, Z)
Contract Size 10 metric tonnes (22,046 pounds)
Tick Size $1.00 per metric tonne ($10.00 per contract)
Daily Limit None
Trading Hours 3:45a.m. – 12:30p.m. CST
Last Trading Day Eleven bu

Waarom zakken prijzen?

In reactie op de spectaculaire prijsstijgingen van vier jaar geleden werden er veel meer cacaobomen geplant. Die komen nu in productie en de consumptie is niet in gelijke mate gestegen waardoor de markt nu wordt overspoeld met cacao.

Vanwege die overschotten daalde de marktprijs en nu zitten ze met de gebakken peren (cacao). Analisten van Rabobank waarschuwen nu niet op een verdere prijsdaling te speculeren omdat ze verwachten dat de markt in de tweede helft van het jaar zal herstellen.

Na sluiting van de markten op donderdag heeft de ICCO hun laatste jaarlijkse analyse uitgebracht. De data toont bijna geen daling in de wereldprijzen sinds het einde van 2015.

De cacao-futures in New York vielen naar $1902  per ton, sinds maart 2013 zijn ze niet meer zo goedkoop geweest. We hebben het hier over een daling van de prijzen met 20% sinds september 2016.

In de tweede helft van het jaar verwacht men dat de prijzen zullen aantrekken wanneer de productietoename tot rust komt en de vraag verder groeit.

Cacao biedt kansen 160%!

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in aandelen, opties en futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. RendabelBeleggen.nl en zijn columnisten, schrijvers en analisten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van gegevens, suggesties of ideeën verstrekt door of namens RendabelBeleggen.nl via één van zijn websites.

Bron: RendabelBeleggen

1 gedachte over “Cacaoprijzen bieden u mogelijk 160% !”

  1. Laagste punt sinds vier jaar, cacao zit in een bearmarkt simpel. Iets klimt niet zomaar uit een bearmarkt als het er eenmaal inzit, het zal eerder deze trend behouden.. Dan rest er niets anders dan de correcties, omhoog danwel omlaag te benutten, en dat is prima te doen ja. Mits natuurlijk op het juiste moment er in, en er uit, voor het future gedeelte dan. Het optie gedeelte is best een groot risico, wat aan winst behaald is met de future zou zomaar met een slecht aflopende optie teniet kunnen worden gedaan. Met wat geluk heb je het tegen elkaar weggestreept..

    Hou het gewoon bij de future alleen, dit is al ‘moeilijk’ genoeg en stelt de portefeuille ook niet teveel bloot aan margin verplichting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.