DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De koperprijs is in de recente maanden fors gestegen. De prijs is opgeveerd van $6.136 per ton op 7 juni jongstleden naar $9.641. Wordt koper het nieuwe goud?

Wordt koper het nieuwe goud?

De koperprijs is in de recente maanden fors gestegen. De prijs van het metaal is opgeveerd van een bodem van $6.136 per ton op 7 juni jongstleden naar $9.641 per ton, een toename van ruim 57%. Wordt koper het nieuwe goud?

De koperprijs werd gestuwd op nieuws dat een handelaar (mogelijk JPMorgan Chase) 80%-90% van het koper van de Londense Metal Exchange Warehouse in handen heeft.

Goldman Sachs was één van de banken die een koopadvies gaven toen de prijs op $8.220 per ton stond.  De zakenbank voorziet een opmars in 2011 tot $11.000 per ton in het vierde kwartaal.

koperprijs

koperprijs

Beleggen in koper

Een kansrijk aandeel is Freeport McMoRan (FCX: huidige koers: $119,58). Sinds de bodem op 6 juli afgelopen jaar is de koers met 100% gestegen. Volgens analisten heeft de gestegen koperprijs de winst van het bedrijf gestuwd. Koper is nodig voor de enorme infrastructuurplannen van China en van de andere opkomende markten. Freeport McMoRan heeft aanzienlijke koperreserves in Indonesië, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Volgens de onderneming zal een stijging van de koperprijs met 10% leiden tot een $260 miljoen hogere operationele omzet.

Andere beleggingsmogelijkheden

Afhankelijk van uw risicoprofiel kunt u op drie manieren beleggen in koper.

1. U kunt via uw broker een ETF (indextracker) kopen die in koper belegd.

2. U kunt aandelen van bedrijven in de kopermijnbouw kopen.

3. U kunt ook een Turbo LONG kopen waarmee u kunt inspelen op de stijging van de koper futures.

Deze mogelijkheden heb ik al eens eerder uit de doeken gedaan. U kunt dat nalezen.

Disclaimer: Ik heb geen positie in de genoemde effecten.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/koper/wordt-koper-het-nieuwe-goud/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. ivet says:

    Als Goldman S. bekend heeft gemaakt een belang te hebben met positieve vooruitzichten van wat dan ook, dan zijn zij of hun ‘vriendjes’/’clienten'(JPM) wellicht al aan het afbouwen/verkopen….mogelijk bezitten ze genoeg om hoofdzakelijk zelf te leveren op de vraag die ze zelf creeren. Ze maken niet zomaar woekerwinsten…

    Kan het ook zijn dat JPM enige hedge(tegenwicht) tracht te bemachtigen t.o.v. hun zilvershorts?

    mvg ivet

wp-puzzle.com logo