Waarom superrijken in goud beleggen

Soms kan het geen kwaad om ook naar anderen te kijken en bij beleggen naar de acties van succesvolle zakenmensen. Pijnlijke fouten kunnen hiermee worden voorkomen. Een andere manier is om het beleggen helemaal uit te besteden.

De gangbare financiële elites zijn tegen het beleggen in goud. Banken wijzen er op dat goud geen vergoeding voor het aanhouden kent en juist geld kost. Als de rente stijgt dan stijgen daarmee ook de alternatieve kosten van goud. Rabobank stelde vorig jaar dat de goudprijs kon zakken naar $500 ! 

De werkelijkheid is toch genuanceerder. Het blijkt dat miljardairs gewoon goud inslaan ondanks de adviezen van de banken.

Ray Dalio, oprichter van Bridgewater Associates, ‘s werelds grootste hedgefonds met $160 miljard onder de hoede, heeft onlangs de stormbal gehesen. Volgens hem lijkt de huidige toestand veel op die van voor de tweede wereldoorlog. Een dergelijke situatie leidt volgens hem tot oorlogen en dictaturen. “Als je geen goud hebt dan weet je niets over de geschiedenis of van economie”, aldus Dalio.


De succesvolle belegger Stanley Druckenmiller, oprichter van hedgefonds Duquesne Capital Management, heeft in december goud gekocht omdat het naar zijn idee een goed tijdstip was. Sindsdien is de goudprijs met circa 10% gestegen.

Heeft u een positie in goud, of bent u van plan in goud te stappen, lees hieronder onze tip!

We hebben een automatische handelssysteem gevonden die het prima doet. Het kapitaal is aangegroeid van $15.000 in januari 2012 naar maar liefst $76.000 op 21 juni 2017. Dat betekent een rendement van 400% ! Het gemiddeld rendement bedroeg ruim 93% per jaar. Vraag de gratis informatie aan.Meer Informatie >

David Einhorn van hedgefonds Greenlight Capital is eveneens optimistisch over goud. Volgens Einhorn ontbreekt het aan een grondredenering in het beleid van Donald Trump en zal het leiden tot politieke en economisch onzekerheid en dit zal op zijn beurt de goudprijs stuwen. “Goud blijft een lange termijn belegging omdat de wereldwijde monetaire -en fiscale beleid erg riskant blijft.” Superbelegger Jim Rogers zoekt naar mogelijkheden om goud bij te kopen.

Voordelen van in goud beleggen

Superrijken zijn wellicht net als u geïnteresseerd in het beschermen van hun kapitaal. Een mogelijkheid daarvoor is om te spreiden en dus ook een deel van uw kapitaal in goud te beleggen. Daarnaast kunt u er een aanzienlijk rendement mee maken.

Het is gebleken dat goud zijn koopkracht over duizenden jaren behoudt. Met een ounce goud kon u dezelfde goederen kopen als honderden jaren geleden. Goud is dus goed als opslagmiddel voor waarde.
Daarnaast kunt u spreiding in uw portefeuille aanbrengen waarmee uw risico kan verminderen. Veel van de conventionele beleggingen zijn afhankelijk van de situatie op de financiële markten en zijn positief gecorreleerd met elkaar. Beleggers nemen zich eigenlijk zichzelf voor de gek door zowel beleggingsfondsen met aandelen van grote bedrijven als kleine ondernemingen aan te houden.
Succesvolle zakenmensen spreiden hun beleggingen in een wijde palet zoals in aandelen, obligaties, vastgoed en edelmetalen.

Wacht niet langer en beleg als een professional met automatische systemen. Wij hebben voor u de beste vijf geselecteerd uit 773 systemen. Vraag de gratis informatie aan. Meer Informatie >

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. Beleggen in aandelen, valuta, opties en futures brengt hoge mate van risico’s met zich mee, derhalve zijn ze niet geschikt voor elke type belegger. U kunt een deel of volledige inleg verliezen. Overleg met een deskundige voordat u besluit om te investeren in deze instrumenten. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur. De auteur heeft geen positie in bovengenoemde aandelen/producten. RendabelBeleggen.nl en zijn columnisten, schrijvers en analisten aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die geleden wordt als gevolg van het gebruik van gegevens, suggesties of ideeën verstrekt door of namens RendabelBeleggen.nl via één van zijn websites.

Bron: Rendabel beleggen

1 gedachte over “Waarom superrijken in goud beleggen”

  1. Ach ja dat beleggen ook, stijgt iets met 10% denken ze al dat ze halverwege zijn.. Zijn ze ook wel, maar dan de verkeerde kant op!

    Beleggen,meestal komen die ideeën op juist op het moment dat het beter is om het niet te doen, bij zowel rijken als niet rijken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.