DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Hier mijn volledige speech die is opgenomen op het goudcongres op 15 mei in Eindhoven. Maarten Verheyen had me uitgenodigd te komen spreken samen met Willem Middelkoop en James Turk.

Presentatie op goudcongres

Hier mijn volledige speech die is opgenomen op het goud congres op 15 mei in Eindhoven. Maarten Verheyen had me uitgenodigd te komen spreken samen met Willem Middelkoop en James Turk. Dat was een hele eer. Het inkom ticket kostte 150 euro. De 400 man grote zaal was uitverkocht. Met dank aan Maarten Verheyen, Tom Lassing en GoldMoney.com (spaarrekening in goud/zilver) kunnen jullie nu ook mijn presentatie online volledig bekijken. Enjoy:

Deel 1: Hoe ik veel verloren ben. Kiezen juiste activa cruciaal om te winnen. Waarom banken falen tijdens een depressie:

Deel 2: Winstgevende goeroes versus verliesmakende goeroes. Winstgevende goeroes die het niet eens zijn met elkaar: Roland Vandamme versus Hugh Hendry, inflatie versus deflatie, goud versus staatsobligaties. Hoe je veel kan verliezen door foute activa te kiezen:

Deel 3: Kiezen juiste activa zeer moeilijk en onzeker maar niet nodig indien koopkracht behoud voldoende is. Gespreid beleggen met de Permanente Portefeuille. Rendementen in Europa, Amerika, Japan:

Deel 4: Rendementen Permanente Portefeuille in IJsland. Het nut van speculeren. Waarom banken meerdere malen failliet zullen gaan tijdens een depressie:

Deel 5: Zullen de bankgaranties en bailouts je redden? Hoe uw schade beperken bij bankfaillissement. Mijn speculatie: goud versus vastgoed:


Na mij kwam Willem Middelkoop die opende met zijn mening over mijn speech:

Willem zei dat de permanente portefeuille enkel ‘een achteruitkijkspiegel is’ maar dat door de kredietcrisis nu ‘alles anders is’. Hij stelde ook dat er bij ons geen grootbanken zullen omvallen. Hier ben ik niet mee akkoord. Meer hierover in mijn artikel: Middelkoop over Permanente Portefeuille: ‘This Time is Different’

De slides en rendementen die ik getoond heb vind je terug in mijn artikel: Goud Congres Was Super, Hier Mijn Slides

Marc de Mesel
http://www.marcdemesel.be

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/presentatie-op-goudcongres/

Gerelateerde artikelen:

Marc De Mesel

Marc de Mesel schrijft deze column op persoonlijke titel. De Mesel heeft in 2000 zijn portefeuille aan een grootbank toevertrouwd. 2 jaar later was er 25% van zijn 'gespreide portefeuille' verdampt in de dotcom crash. Na een teleurstellend jaar in 2005 beheert hij vanaf 2006 zijn portefeuille zelf. In het catastrofale 2008 jaar waarin Belgen en Nederlanders gemiddeld weer zo'n -30% verlies hadden heeft hij het er met weinig kleerscheuren vanaf gebracht. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo