DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


John Paulson, een Amerikaanse hedgefonds-manager in New York City en president van Paulson & Co, heeft in de afgelopen twee handelsdagen door de wegzakkende goudprijs bijna $1 miljard verloren.

Paulson verliest $1 miljard op goud

John Paulson, een Amerikaanse hedgefonds-manager in New York City en president van Paulson & Co, heeft in de afgelopen twee handelsdagen door de wegzakkende goudprijs bijna $1 miljard verloren. De prijs van het edelmetaal kelderde met 13%. Op papier is hij dit jaar $1,52 miljard kwijtgeraakt. Van het beheerde vermogen van $9,5 miljard aan het begin van het jaar stak hij 85% dit jaar in goud.

Paulson voorziet nog steeds dat goud de beste bescherming tegen inflatie biedt. De geldontwaarding zal toenemen omdat landen nog steeds geld bijdrukken. Goud is vorige week officieel in een “bear market” gekomen. De prijs van het edelmetaal is sinds augustus 2011 met 20% gedaald.

De vermogensbeheerder stapte in april 2009 toen de goudprijs nog $950 bedrog in het edelmetaal. Hij staat dus nog steeds op een flinke winst.

De goudprijs toont een herstel vandaag. Vanaf het dieptepunt op $1322 is de goudprijs opgeveerd naar $1393. Zondag schreef ik dat ik eerst een nog een daling verwachtte en dat goud en zilver interessant kon zijn. Klik hier voor het artikel.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/paulson-verliest-1-miljard-op-goud/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Pim Pandoer says:

    $ 1 miljard ? Da

  2. Pim Pandoer says:

    $ 1 Miljard ? Dat is een peuleschil vergeleken met wat mijn oom Dagobert te slikken kreeg. Even ernstig nu: m.i. hebben we zopas een wanhoopsoffensief van de FED tegen de vlucht uit de $ in het goud meegemaakt. Een strijd die de VS gedoemd zijn te verliezen. Wellicht wordt volgende week reeds een heel nieuw liedje gezongen.

wp-puzzle.com logo