DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Goudkevers keren terug

De goudprijs is gestegen naar de hoogste stand in drie maanden. Centrale banken zijn bezig om de lage inflatie te bestrijden. Goud krijgt daarom weer glans. De netto long posities op de futures en opties in New York stegen voor de derde week op rij, de grootste stijging sinds juli. Er was sprake van een stijging met 20% tot 79.497 futures en opties. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission. De posities zijn in drie weken tijd meer dan verdubbeld. De short posities daalden naar het laagste niveau in 14 weken. De goudprijs is fors hersteld van een dieptepunt op $1132 per ounce.

ECB-president Mario Draghi zei vorige week dat beleidsmakers geen lange periode van lage inflatie zouden toestaan. De centrale bank overweegt om het monetair beleid te verruimen. Ook China doet mee aan deze trend door de rente te verlagen. Japan heeft het ongekende stimuleringspakket uitgebreid.

De goudprijs steeg met meer dan 70% in de periode december 2008-juni 2011 op maatregelen van centrale banken. De monetaire autoriteiten vergrootten het geldaanbod en daarmee namen de zorgen over inflatie toe. De goudprijs kelderde 28% in 2013, de grootste daling in 30 jaar.

De goudprijs stijgt vandaag 3,2% naar  $1233. Wij hebben met CritiTrader onze service een long positie ingenomen op goud, om te profiteren van dit herstel. Wilt u ook tijdig weten wanneer we in -en uitstappen en concrete beleggingstips op de AEX, DAX, Goud ontvangen? Neem dan een abonnement op CritiTrader.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/goudkevers-keren-terug/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Edwin says:

    Inderdaad, er zit een stijging aan te komen waar flink van geprofiteerd kan worden, en dit is nu een mooi instapmoment!
    http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/goud-blijf-weg-tot-december/

wp-puzzle.com logo