Charles Nenner: ga in goud

Nu er sprake is van correctie op de aandelenmarkten, komen de pessimisten uit hun hol. Zo ook Albert Edwards, de sombere analisten van zakenbank Society Generale. Hij waarschuwt dat er een ijstijd voor de Europese economieën op komst is. Alberts wil daarmee aangeven dat het Japan achterna gaat in een langdurige en verwoestende deflationaire cyclus.

“De inflatieverwachtingen in de Verenigde Staten net als in Europa geklapt. Beleggers realiseren zich dat de Fed, het stelsel van centrale banken in de Verenigde Staten, en de Europese Centrale Bank (ECB) de deflationaire spiraal net als in Japan niet kunnen voorkomen. De ijstijd hangt wederom boven de markt nu beleggers wakkerworden van een nieuwe maar koudere realiteit”, aldus de analist.

Deze visie wordt bevestigd door cyclusanalist Charles Nenner (1951). Hij ontwikkelde zijn cyclesysteem in de afgelopen drie decennia en werkte als technisch analist en adviseur voor onder meer Merrill Lynch, Rabobank en Goldman Sachs. In 2001 richtte hij het Charles Nenner Research Center op waarmee hij onafhankelijke research verzorgt voor hedge funds, banken, brokers, family offices en individuele klanten. Nenner’s systeem gebruikt cycli, golven en target algoritmes in een technisch model dat meer dan 200 indicatoren combineert. De basis van het model is het feit dat beurskoersen in cycli bewegen. In zijn analyses geeft hij zowel het tijdstip van een verwachte omslag als het bijbehorende target.

“Ik denk dat het grote probleem deflatie is. Europa zit daar dicht tegen aan. China heeft een erg lage inflatie. Als de Amerikaanse dollar blijft stijgen, dan krijgen we ook deflatie in de Verenigde Staten. Volgens mij zijn beleggers daar niet op voorbereid. Er komt een grote ineenstorting in die in 2018 zal beginnen en tot 2020 duurt”, aldus Nenner tegenover de financiele nieuwszender CNBC.

Hij adviseert beleggers in kasgeld en in goud te gaan. Hij voorzag een top op de aandelenmarkten en een bodem in goud op 30 september jongstleden.

Beluister hieronder het interview:

3 gedachten over “Charles Nenner: ga in goud”

  1. Dus als je verkondigd waar het staat, en waar het geen gaat, dan ben je een pessimist….

    Dan sta ik hier dus al tijden als pessimist te boek, leuk!..

  2. Ach, Edwin, Middelkoop was een optimist, maar is helaas in de afgelopen jaren niet uitgekomen.
    Ik denk dat jij het beter weet. Zie de goudprijs wel weer zakken naar $ 900.

  3. Nenner is niet gek, die heeft door dat in een deflatoire omgeving goud als betaalmiddel soelaas kan bieden in zware tijden. Middelkoop had ook een soortgelijk idee maar die denkt er dan gelijk bij dat wat van waarde is zal stijgen..

    Dit begrijpen lukt pas als we daar middenin zitten waarschijnlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.