DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


U kon een superrendement maken als u short was gegaan op de Turkse lira ten opzichte van de euro.

Short op Turkse lira +24%

U kon een superrendement maken als u short was gegaan op de Turkse lira ten opzichte van de euro. Op 9 augustus van vorig jaar schreef ik:  “Derhalve is de EURTRY koopwaardig en kan een verdere verzwakking worden verwacht van de Turkse Lira. Eerste koersdoel is rond 2,60 lira per euro.”. Sindsdien is de waarde van de turkse munt ten opzichte van de euro gedaald met ruim 24% (euro gestegen van 2,5719 lira naar 3,1958).

Een domper uit China en meevallend economisch nieuws uit Europa zetten de valutamarkten in vuur en vlam. Onder meer de Turkse lira, de Argentijnse peso en de Zuid-Afrikaanse rand gingen stevig onderuit. Ook de corruptieschandelen in het land doen de munt niet goed.

Op 20 december 2013 heb ik een update geschreven over dit valutapaar. Ik schreef: “Het valutapaar is nu in “uncharted territory” beland. Dat betekent dat er geen weerstanden uit het verleden meer te bekennen zijn. Derhalve blijf ik positief op de EURTRY. Wel kan de steun gezet worden op 2,74 euro per Turkse lira.”

Hieronder ziet u de grafiek van de EURTRY.

EURTRY daggrafiek 16 januari 2014

EURTRY daggrafiek 16 januari 2014

Op korte termijn lijkt een herstel mogelijk. Ik blijf positief over de EURTRY en verhoog de stoploss naar 3 euro per Turkse lira.

EURTRY daggrafiek 20 december 2013

EURTRY daggrafiek 20 december 2013


Gratis beleggingstips

Bent u geïnteresseerd in onder andere valuta’s, abonneer u dan op de gratis beleggingstips van INVINCO: KLIK HIER

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/valuta/short-op-turkse-lira-24/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo