DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Source: 401(K) 2012 & https://flic.kr/p/aFAEHR

Dollar kan weer klimmen

De Amerikaanse munt heeft afgelopen week behoorlijk terrein moeten inleveren. De greenback daalde van $ 1,2960 een week geleden tot nu $ 1,3460 het laagste niveau in 2 maanden.

Het zijn vooral zorgen over de verslechtering van de overheidsfinanciën die beleggers zorgen baart. Toch geeft het uitermate lage niveau van de obligatierente aan dat financiering van het tekort geen enkel probleem is. Afgelopen vrijdag zakte de 10-jaarsrente zelfs tijdelijk onder de 2,5%, het laagste niveau sinds de Tweede Wereldoorlog.

Op iets langere termijn lijken de omstandigheden voor de dollar volgens SNS Securities niet ongunstig. Dit hangt voor een belangrijk deel samen met het feit dat de conjunctuur in Euroland iets achterloopt op die van de VS. Dit geldt ook voor de korte rentes, waardoor de ECB nu meer ruimte heeft om de rente te verlagen dan de Fed, die de rentes morgen vermoedelijk terugbrengt tot slechts 0,5%.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/valuta/dollar/dollar-kan-weer-klimmen/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo