DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De dollar in de uitverkoop, daar zijn zeker een aantal argumenten voor aan te dragen. Een stijging van de euro-dollar tot boven 1,60 is een reële mogelijkheid.

De dollar in de uitverkoop

De dollar in de uitverkoop, daar zijn zeker een aantal argumenten voor aan te dragen. De economische en waarschijnlijk ook politieke macht van de Verenigde Staten is op z´n retour. Het piramidespel van Wall Street is als een dreun in het gezicht van de gemiddelde Amerikaan terecht gekomen. En die krijgt dan ook harde klappen te verwerken. Amerikanen zijn echter flexibel, in moeilijke tijden wist men altijd de gelederen te sluiten en door hard te werken weer uit het dal te klimmen.

Of dat ook dit keer lukt, is een grote vraag. Een land als China staat bijvoorbeeld te popelen om hun positie te versterken door strategische belangen op te bouwen in het Westen die door de financiële crisis voor een habbekrats te koop zijn.

Als we naar de grafieken kijken dan is het beeld voor de euro-dollar sterk, de dollar verzwakt dus ten opzichte van de euro. Dit proces is al in 2000 gestart. In deze periode die tot 2008 duurde steeg de euro-dollar van 0,82 tot 1,60 om vervolgens weer te dalen tot 1,23.

De kans is groot dat de daling tot 1,23 een volledige correctie is geweest waarbij we ons nu weer in een nieuwe stijgingsfase bevinden waarbij een stijging tot boven 1,60 een reële mogelijkheid wordt.

Technische analyse van de dollar ten opzichte van de euro op weekbasis

Technische analyse van de dollar ten opzichte van de euro op weekbasis

Als we echter naar de grafiek vanaf 1972 kijken, dan valt op dat alle bewegingen zich voltrokken binnen een zwakke stijgende trend, waarbij de bovenkant van de trend nu op ongeveer 1,60 ligt en de onderkant op 1. Dit oppert de mogelijkheid dat de stijging stopt rond 1,60 om vervolgens weer te dalen naar 1.

Technische analyse van de dollar ten opzichte van de euro op dagbasis

Technische analyse van de dollar ten opzichte van de euro op dagbasis

Tenzij de Amerikaan z´n kop laat hangen en dus niet de flexibiliteit toont zoals eerder in de geschiedenis zal 1.60 geen belangrijke weerstand worden. In het andere geval verwacht ik op termijn een mooie koopkans rond 1.60.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/valuta/dollar/de-dollar-in-de-uitverkoop/

Gerelateerde artikelen:

Jan Groothaar

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo