DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Nu de overgrote deel van de beursgenoteerde bedrijven de cijfers hebben gemeld is het interessant te kijken naar de ontwikkeling daarvan.

Teken van verbetering bedrijfswinsten

Nu de overgrote meerderheid (87%) van de bedrijven in de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500-index de cijfers voor het derde kwartaal gemeld hebben is het nuttig om te kijken naar het grotere plaatje.

De winsten zijn van een piek in het derde kwartaal van 2007 met 92% gedaald naar een bodem van het derde kwartaal dit jaar. Dat is de grootste afname ooit gemeten. De cijfers (gecorrigeerd voor inflatie) gaan terug tot 1936.

Ontwikkeling Amerikaanse bedrijfswinsten in de S&P 500 sinds 1936

Ontwikkeling Amerikaanse bedrijfswinsten in de S&P 500 sinds 1936

Bron: www.chartoftheday.com

Positief is wel dat de bedrijfsresultaten tekenen van herstel tonen en aan een herstel bezig zijn.

Nederland

Ook in Nederland is er sprake van winstherstel. De winstgevendheid van AEX-fondsen is in het derde kwartaal bijna verdubbeld ten opzichte van het tweede kwartaal. Verdere kostenbesparingen hadden een flink aandeel in de winstgroei. Van omzetgroei, die een herstel van de economie weergeeft, is volgens analisten echter nauwelijks sprake. Dat blijkt tegen het einde van het cijferseizoen.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/teken-van-verbetering-bedrijfswinsten/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo