DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De Euro wordt aan alle kanten belaagd. Hoe loopt dat af? Tegenlicht vroeg Kees Vendrik zijn fantasie de vrije loop te laten en een toekomstscenario te schrijven voor 2011.

Kijktip: het jaar dat de euro valt

De Euro wordt aan alle kanten belaagd. Hoe loopt dat af? Tegenlicht vroeg Kees Vendrik (financieel expert van GroenLinks) zijn fantasie de vrije loop te laten en een toekomstscenario te schrijven voor 2011. Balancerend op de grens tussen fictie en harde werkelijkheid schetst Vendrik een toekomst die dichterbij ligt dan we denken.

In het scenario laat Kees Vendrik zien waar de huidige problemen van de euro allemaal toe kunnen leiden. Hij verhaalt over nieuwe landen in crisis, de gevolgen voor de toch al gehavende banken en het risico van een nieuwe, nog zwaardere kredietcrisis. Via consumentenboycots van landen binnen de Europese Unie, weigerachtige staatshoofden en democratische dwaalwegen leidt het scenario naar een even verrassende als logisch einde van de eurocrisis zoals die het afgelopen jaar begon, en volgens velen nog lang niet is afgelopen.

In ‘Het jaar dat de euro valt’ voegt Tegenlicht feit en fictie samen tot een realistische verfilming van een scenario over de toekomst van de euro. Het toekomstscenario vanKees Vendrik wordt deels verteld, deel verfilmd, en aangevuld met commentaren vanCees Maas, ex-thesaurier van De Nederlandsche Bank, Gerrit Zalm, oud-minister van Financiën, Guy Verhofstadt, oud-premier van België, en Arnoud Boot, Hoogleraar Financiële Markten aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast helpen onder andere Philip FreriksMathijs BoumanGeert Mak en Arend jan Heerma van Voss om het scenario over de toekomst van de euro middels gespeelde scènes naar het heden te halen.

http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2010-2011/the-future-of-finance/het-jaar-dat-de-euro-valt.html

Maandag 7 februari 20:55 NED2.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/kijktip-het-jaar-dat-de-euro-valt/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo