DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De werkloosheid in de geïndustrialiseerde landen blijft volgend jaar op 9% van de beroepsbevolking. Sommige landen met een lage banengroei moeten de economie blijven stimuleren.

IMF: werkloosheid blijft hoog

De werkloosheid in de geïndustrialiseerde landen blijft volgend jaar op 9% van de beroepsbevolking. Sommige landen met een lage banengroei moeten de economie blijven stimuleren. Dat stelt Het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De organisatie voor monetaire zaken heeft in een studie de arbeidsmarkt tendensen tijdens recessies in geavanceerde economieën in de afgelopen dertig jaar onderzocht. Het IMF waarschuwt dat door de combinatie van een financiële crisis en het leeglopen van de zeepbel op de huizenmarkt, het herstel van de werkgelegenheid meer tijd zal vergen dan gewoonlijk.

“Voor veel geavanceerde economieën, die het epicentrum waren van de financiële crisis zal het herstel naar verwachting traag verlopen,” aldus het IMF in een van de hoofdstukken uit het halfjaarlijkse World Economic Outlook. Het volledige verslag, met de bijgewerkte globale prognoses, komt volgende week uit.

Nu het herstel aan kracht wint, is volgens de organisatie de  aanhoudend hoge werkloosheid de belangrijkste beleidsuitdaging. In landen waar de werkloosheid hoog blijft en de economische groei onder het potentieel, zijn stimuleringsmaatregelen nog steeds gerechtvaardigd. In de Verenigde Staten zal de werkloosheid volgend jaar vrijwel vlak blijven.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/imf-werkloosheid-blijft-hoog/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo