automatisch beleggen op de DAX: 200 % winst

gemak, gratis, flexibel

Klik hier voor gratis brochure


De Amerikaanse recessie kan nog wel even aanhouden. De vooruitzichten worden namelijk steeds somberder. Het reele BBP kan wel eens volgend jaar 5% lager uitvallen dan potentieel.

Vooruitzichten VS steeds somberder

De Amerikaanse recessie kan nog wel even aanhouden. De vooruitzichten worden namelijk steeds somberder. Het reële BBP kan wel eens volgend jaar 5% lager uitvallen dan potentieel.

Gisteren verklaarde het toonaangevende instituut NBER dat de Amerikaanse economie al een jaar in een recessie verkeert. Bijgevolg duurt de teruggang nu al langer dan de gemiddelde terugval van de Amerikaanse economie sinds W.O. II, tien maanden.

Volgens de economen ziet er er niet naar uit dat er een snel herstel zal plaatsvinden.

Vooruitzichten Amerikaanse economie

Vooruitzichten Amerikaanse economie

De bovenstaande figuur, afkomstig van Menzie Chinn , toont in logaritmische schaal het reële BBP van jongstleden 26 september (rode kleur), de eerste schatting op 30 oktober (blauw), het potentiele BBP (zwart) en de gemiddelde verwachting van de economen geënqueteerd door de Wall Street Journal in oktober (groen) en in november (roze).

Volgens de laatste prognose zal de Amerikaanse economie dus ongeveer 5% achterblijven bij het potentieel.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/economie-vs/vooruitzichten-vs-steeds-somberder/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien heeft hij diverse functies in de financiele wereld bekleed. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiele journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (1 reactie)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. lenen nl says:

    Tja, heeft Bush toch genoten van zijn 8 jaren. Lekker geld uitgeven en Obama met een probleem opzadelen. Ach.