automatisch beleggen op de DAX: 200 % winst

gemak, gratis, flexibel

Klik hier voor gratis brochure


Bijna 20% van Amerikanen heeft een hypotheekschuld die groter is dan de waarde van hun huis. De gedwongen verkopen hebben een drukkend effect gehad op de huizenprijzen zodat zij minder waard geworden zijn dan hun hypotheekschuld.

20% huizen VS onder water

Bijna 20% van Amerikanen heeft een hypotheekschuld die groter is dan de waarde van hun huis. De gedwongen verkopen hebben een drukkend effect gehad op de huizenprijzen zodat zij minder waard geworden zijn dan hun hypotheekschuld.  Dat blijkt uit cijfers van First American CoreLogic .

Meer dan 7,5 miljoen vastgoedobjecten hebben al een negatieve waarde en nog eens 2,1 miljoen komen erbij als de prijzen met 5% zakken. Zes staten zijn samen goed voor circa 60% van de huizen met een negatieve waarde. Op kop lopen de regio’s Nevada en Michigan.

Zolang de werkgelegenheid daalt zal de huizenmarkt verder onder druk komen. Tijdens de opleving zijn huiseigenaren bijgekomen die zeer gevoelig zijn op veranderingen van de huizenprijzen.  Het aantal huizen met een schuld die hoger ligt dan de waarde , zal als de prijzen blijven dalen, volgens First American stijgen naar 25%.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/economie/economie-vs/20-huizen-vs-onder-water/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien heeft hij diverse functies in de financiele wereld bekleed. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiele journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top