DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


DSB maakte zich aan koppelverkoop op een wel heel grove wijze schuldig aan en heeft inmiddels de rekening gepresenteerd gekregen. Maar andere Nederlandse banken kunnen er ook wat van.

Knollen voor citroenen (2)

Banken beschikken over een machtspositie en macht kan organisaties en de mensen die er werken in de verleiding brengen er ook gebruik van te gaan maken. Zo informeerde ik laatst voor een klant van ons naar een overbruggingshypotheek bij een bekende Nederlandse bank en ik kreeg te horen dat men dit niet meer commercieel wenste aan te bieden. Laat ik u preciezer informeren, de bank in kwestie wilde dit alleen maar aanbieden als de klant bereid was zijn bestaande hypotheek en overige bankzaken geheel bij haar onder te brengen. Pure ‘koppelverkoop’ dus. De klant in kwestie was hier niet van gediend en beëindigde het adviesgesprek.

De kans is groot dat dit beeld u bekend voorkomt. Ik kan u verzekeren dat dit helaas een regelmatig voorkomende praktijk is. DSB maakte zich hier op een wel heel grove wijze schuldig aan en heeft inmiddels de rekening gepresenteerd gekregen. Maar andere Nederlandse banken kunnen er ook wat van. Met name in relatie met hypotheken bezondigen de meeste banken zich nog aan uiteenlopende vormen van koppelverkoop. Bijvoorbeeld, door bij een beleggingshypotheek uitsluitend de keuzemogelijkheid voor te leggen van de eigen huisfondsen. Huisfondsen waarin fors verdiend wordt en die voor u over de inleg, bij het uitdienen van de gehele looptijd, tenminste 45% kosten met zich mee brengen. Dat u aan het einde van de hypotheekperiode, onder andere daardoor, voorspelbaar uw hypotheek er niet mee kunt aflossen, laat zich makkelijk raden.

Het ergste van dit verhaal is dat de betrokken bank en haar adviseurs dit van tevoren al (kunnen) weten en u er als argeloze en niet zelden onwetende klant in laten tuinen.

Peter van der Slikke
Vermogensadviseur bij TOP Capital
www.topcapital.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/misstanden/knollen-voor-citroenen-2/

Gerelateerde artikelen:

Peter van der Slikke

Peter van der Slikke is partner bij TOP Capital Vermogensadvies. Peter heeft Personeelswerk en Bedrijfskunde gestudeerd en diverse functies in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en het vrijwilligerswerk vervuld. Peter was van 1980 tot 2007 in verschillende functies op de zakelijke en particuliere markt werkzaam binnen ABN AMRO Bank, de laatste 13 jaar in de functies van Senior Private Banker, Senior Beleggingsadviseur en als Commercieel Directeur. Hij heeft tussentijds ruim 1,5 jaar gewerkt als directeur Private Banking Amsterdam bij van Lanschot Bankiers.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Jan Sancy says:

    Allemaal het resultaat van het zg moderne onderwijs!
    Wel goed kunnen lezen en rekenen, maar de redactie van de tekst niet voor 100% kunnen bevatten en berekenen.
    Hoe gemakkelijk het is, leest men in sprookjes, fabels en parabels. Is en blijft -educatief – belangrijke literatuur alvorens men met tegenpartijen in zee gaat.

  2. Peter van der SlikkePeter van der Slikke says:

    Beste Jan, de tegenwoordige maatschappij zit vol voetangels en klemmen en helaas moet je als consument altijd op je hoede zijn. Gelukkig zijn er ook ondernemers die op een eerlijke manier hun brood willen verdienen, maar in de financiële sector is extra waakzaamheid geboden. Nooit te snel iets tekenen. Altijd even iemand met financiële kennis raadplegen en bij twijfel ……… gewoon niet doen. Met vriendelijke groet, Peter

wp-puzzle.com logo