DAX-systeem: van € 7.000 naar € 33.769

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Als u vindt dat het vermogensbeheer of de beleggingsadviezen uit het verleden wel erg slecht voor u zijn uitgepakt, dan is het zaak om hier iets aan te doen.

Haal uw recht als belegger

Natuurlijk is er veel misgegaan in de afgelopen jaren bij banken en vermogensbeheerders, en ondanks hogere beurzen, hebben veel producten waar de afgelopen jaren de klad in kwam, niet of nauwelijks herstel gehad. Veel van de afgeleide producten zoals steepeners, notes etc zijn nog steeds op lage koersniveaus.

Het is daarom goed om zaken eens op een rijtje te zetten en te bezien of de adviezen van uw bank of vermogensbeheerder, wel zo goed hebben uitgepakt. Als u vindt dat het vermogensbeheer of de beleggingsadviezen uit het verleden wel erg slecht voor u zijn uitgepakt, dan is het zaak om hier iets aan te doen.

Misschien dat u tot nu toe een herstel heeft afgewacht, welke niet is gekomen…

Als vermogensbegeleider maak ik dit vaak mee. Je legt bij je bank of vermogensbeheerder niet meteen een claim, want je bent bang voor de repercussies. Dat is jammer want een klachtenprocedure kan vaak leiden tot schadeloosstelling.

Er zijn bij een klachtenprocedure verschillende wegen die naar Rome leiden.

U kunt uw klacht bij een onafhankelijke vermogensbegeleider laten onderzoeken op zijn validiteit. Deze kan dan via mediation  bij uw bank of vermogensbeheerder trachten om de zaak onder de aandacht te brengen. Als dit geen effect heeft kunt U uw klacht vervolgens aanhangig maken bij het KIFID (klachteninstituut) of bij de rechter via een beleggingsadvocaat.

De beleggingsadvocaat kan uw zaak niet alleen bepleiten bij de rechtbank maar ook uw belangen verdedigen bij het KIFID. Uiteraard zal deze de klacht  in kaart brengen en onderzoeken wat de geleden schade is.

Vervolgens gaat deze aan het werk en duurt nog minimaal een jaar voor u weet wat de uitslag is.  Dat komt door het diepgaande onderzoek wat volgt en het helder maken van de claim naar de desbetreffende instantie. Banken wilden vroeger nog wel eens schikken, maar nu laten ze het in 80% van de gevallen aankomen op een gang naar de rechter. Maar ze worden ook in vel gevallen in het ongelijk gesteld!

Daar kan de vermogensbegeleider weer een rol van betekenis spelen, want u moet ook weer verder. Hij kan u begeleiden naar uw bank en nieuwe wegen met u inslaan. Hij kan voor u verliezen beperken, een defensievere strategie inzetten, enfin voor uw belangen opkomen!

Machiel Noordam van Noordam VermogensRegie is onafhankelijk vermogensbegeleider.

www.noordamvermogensregie.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/misstanden/haal-uw-recht-als-belegger/

Gerelateerde artikelen:

Machiel Noordam

Beleggen en de wereld eromheen werd Machiel Noordam met de paplepel ingegeven. Hij stapte in 1998 over van ABN AMRO, waar hij als beleggingsadviseur werkte, naar Mees Pierson waar hij fungeerde als vermogensbeheerder. In de loop der tijd ervoer Machiel Noordam (55 jaar) steeds meer onbegrip over het effectenvak en met name over de onzorgvuldige en ondoorzichtige manier van werken en daardoor vaak steeds weer teleurstellende resultaten. Het is zijn missie om als specialist NAAST de cliënt te werken aan het beste resultaat. Dit heeft hij vorm gegeven in de vorm van Noordam VermogensRegie.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo