DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Stel even, een belegger krijgt een bedrag van 18.000 euro ter beschikking en wil daar in 2011 wel een klein risico op lopen, met de kans op een stukje winst.

Ik krijg 18.000 euro, wat kan ik doen?

Stel even, een belegger krijgt een bedrag van 18.000 euro ter beschikking en wil daar in 2011 wel een klein risico op lopen, met de kans op een stukje winst.

Ik doe eens even een suggestie…

Stel, je koopt daarvoor 600 aandelen RD. Dat kost op dit moment ongeveer 15.600 euro. Je koopt ook de Put optie Dec 2011/28 voor 3,20 per stuk (x6 x 100) totaal 1.920 euro. Daarmee ben je als belegger dus tot de derde vrijdag van dec 2011 ingedekt waarbij je zeker weet dat je 28 euro per aandeel = 16.800 euro totaal voor je aandelen terug kan krijgen.

Cash blijft er een paar honderd euro op de rekening staan. RD gaat dit jaar ook een paar keer kwartaal dividend uitkeren… normaal gesproken rond de 32 cent per aandeel per kwartaal. Het eerste kwartaal is net geweest.

De belegger gaat daar in mijn ogen minstens 190 euro per kwartaal mee verdienen, dus 576 euro. (Ik weet niet uit mijn hoofd wanneer de ex dividend momenten in 2011 zijn. Ik verwacht in November de vierde ex dividend datum van het jaar.

Lees verder en discussieer mee op http://www.dekritischebelegger.nl/forum/beleggen/ik-krijg-18000-euro-vrij-wat-kan-ik-doen

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/beleggen/ik-krijg-18-000-euro-wat-kan-ik-doen/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (3 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. Daniella says:

  Beste, indien men de aandelen koopt, kan men dan niet beter calls schrijven ipv puts te kopen. Gr. D

  • efreddy says:

   Dit is een totaal andere strategie,met het schrijven van een call ben je niet ingedekt voor een forse daling en profiteer je ook niet meer van een forse stijging.
   Maar alles heeft natuurlijk zijn prijs,het hangt ook vooral van je visie en risico bereidheid af ,persoonlijk zou ik zelf ook meer voor het schrijven van calls i.p.v. het kopen van puts op RD gaan wanneer ik de aandelen zou bezitten.
   Ook vind ik wanneer je 18000 € ter beschikking zou hebben dat je het niet in 1 aandeel steekt maar dit is weer een andere discussie.

   Veel beter dan 600 aandelen te kopen ongeveer 15.600 euro en 6 puts te kopen 1.920 euro wat 17520 € totaal is (hetgeen de gemiddelde prijs op 29,2 € per aandeel brengt) en 16.800 euro + ontvangen dividenden totaal gegarandeerd terug in het slechtste geval zou volgens mij het kopen van de call
   Dec 2011/28 zijn waarbij je de rest van het geld op een termijnrekening plaatst met vervaldag de expiratiedatum.
   Wat transactiekosten betreft + het feit dat je nu rente ontvangt i.p.v. dividend waarop R.V. moet worden betaald ben je met de aankoop van de call beter af als particuliere belegger.
   aankoop aandelen + long put = synthetische long call.
   aankoop aandelen + short call = synthetische short put.

 2. cornelis says:

  voor beide opzetten valt iets te zeggen, maar persoonlijk zou ik niemand aanraden met een dergelijke optie contructie je heel 2011 klem te zetten.
  overweeg een dergelijke zetting met een maand filosofie, dan kan het spelletje een paar keer worden gespeeld.

wp-puzzle.com logo