DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Economische data van de afgelopen dagen, doen vermoeden dat ondanks alle optimisme, er toch de nodige zorgen opdoemen over de groeiverwachtingen in de VS en in Europa.

Wees voorzichtig met aandelen

Overheden hebben wereldwijd de krakende economie fors geholpen. Wereldleiders doen er alles aan om aan te tonen dat er goed wordt samengewerkt. De centrale banken pompen miljarden in de economie en de rente wordt op zeer lage niveaus gehouden. Dat heeft er in ieder geval toe geleid dat er weer een wat meer optimistische houding is ontstaan bij beleggers en bij bedrijven. De aandelen markten hebben een onafgebroken stijging laten zien vanaf maart 2009 van vele tientallen procenten.

Maar economische data van de afgelopen dagen, doen vermoeden dat ondanks alle optimisme, er toch de nodige zorgen opdoemen over de groeiverwachtingen in de VS en in Europa. En ook de forse groeiverwachting voor China wordt door een aantal analisten waaronder die van Pimco betwijfeld. Sterker nog er wordt gesuggereerd dat daar een volgende bubble gaat ontstaan in 2010.

Redenen genoeg om voorzichtig te zijn en winsten die dit jaar zijn gemaakt deels te verzilveren en een afwachtende houding aan te nemen. Een andere strategie is om de portefeuille te beschermen met puts. Op obligatiegebied is er nog weinig aan de hand en kan in mijn beleving kort staatspapier nog steeds worden opgenomen.

Machiel Noordam van NoordamVermogensRegie
www.noordamvermogensregie.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/wees-voorzichtig-met-aandelen/

Gerelateerde artikelen:

Machiel Noordam

Beleggen en de wereld eromheen werd Machiel Noordam met de paplepel ingegeven. Hij stapte in 1998 over van ABN AMRO, waar hij als beleggingsadviseur werkte, naar Mees Pierson waar hij fungeerde als vermogensbeheerder. In de loop der tijd ervoer Machiel Noordam (55 jaar) steeds meer onbegrip over het effectenvak en met name over de onzorgvuldige en ondoorzichtige manier van werken en daardoor vaak steeds weer teleurstellende resultaten. Het is zijn missie om als specialist NAAST de cliënt te werken aan het beste resultaat. Dit heeft hij vorm gegeven in de vorm van Noordam VermogensRegie.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo