DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De aandelenmarkten hebben zich in januari niet kunnen herstellen en er is alle reden voorlopig voorzichtig te blijven, nu de economieën wereldwijd in een vrije val terecht zijn gekomen.

Terughoudend voor aandelen

De aandelenmarkten hebben zich in januari niet kunnen herstellen en er is alle reden voorlopig voorzichtig te blijven, nu de economieën wereldwijd in een vrije val terecht zijn gekomen. We gaan nog steeds uit van een recessiescenario – en niet van een deflatie-of depressiescenario – waarbij de economieën uiteindelijk stabiliseren te beginnen later dit jaar in de VS.

De neerwaartse risico’s rond zo’n scenario zijn echter buitengewoon groot. De primaire voorwaarde voor stabilisatie is dat de kredietverlening weer op gang komt. De maatregelen tot nu toe hebben niet veel geholpen en het is nog niet duidelijk hoe in de VS de nieuwe regering vervolg zal geven aan de bestrijding van de bankencrisis. Daarnaast is het erg ongewis of en wanneer de fiscale stimuleringsmaatregelen effect zullen gaan sorteren.

De effecten van infrastructurele projecten laten vaak lang op zich wachten en de belastingverlagingen worden mogelijk grotendeels niet aangewend voor bestedingen, maar opgespaard. Andere zorgelijke ontwikkeling is dat overal door overheden maatregelen worden genomen om de eigen economieën af te schermen. Bij een wijdverbreid protectionisme zou de wereldeconomie nog verder van huis raken.

De onzekerheden zijn dermate groot dat we in onze asset-allocatie aandelen niet willen overwegen, ondanks dat ze volgens de meeste maatstaven aantrekkelijk gewaardeerd zijn. Natuurlijk lopen aandelenmarkten normaal gesproken op de economie vooruit maar murw geslagen beleggers zullen sceptisch zijn en langer dan normaal de kat uit de boom willen kijken.

Bron: SNS Securities Research

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/terughoudend-voor-aandelen/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo