DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Er zijn steeds meer signalen van winstnemingen die erop duiden dat de risicobereidheid onder beleggers aanzienlijk afneemt.

Sneeuwbal in de zomer

Er zijn steeds meer signalen van winstnemingen die erop duiden dat de risicobereidheid onder beleggers aanzienlijk afneemt.

Deels is dit het gevolg van seizoenspatronen nu de zomer is aangebroken. Ook wachten beleggers op het rentebesluit later op de dag van het FOMC, het beleidsbepalend comité van het Amerikaanse stelsel van centrale banken (Fed). Verwacht wordt dat de rente ongemoeid gelaten zal worden. Belangrijker is de toelichting op dat besluit. De markt kijkt daarbij uit naar de staat van de Amerikaanse economie. Ook zijn beleggers benieuwd of de monetaire autoriteit een uitbreiding aankondigt van de op dit moment $ 300 miljard grote programma van kwantitatieve verruiming.

De ontwikkeling van de afgelopen dagen wijst er op dat de opwaartse trend in veel beleggingscategorieën beëindigd is.

Winstnemingen

Winstnemingen

Bron: Barclays

Zo is de goudprijs uit de stijgende steunlijn van de afgelopen zes maanden gevallen en viel de koperprijs uit de steunlijn van de afgelopen vijf maanden. Het edelmetaal kan nu op korte termijn verder omlaag naar een niveau tussen de $907/916. De volgende steunzone voor de koperprijs is rond $4.500.

De recente opmars van de grondstofprijzen was voornamelijk een China verhaal. De dramatische versnelling van de grondstoffenvraag van dat land was de belangrijkste reden achter de stijging, Elke afname in de recordinvoer van China, vooral van basismetalen, heeft gevolgen voor de grondstofprijzen.

Een belangrijk negatief signaal voor aandelen is als de toonaangevende beursgraadmeter S&P 500-index volgende week de dalende trend voortzet en daarmee onder het recente dieptepunt van 878 uitkomt. In dat geval kan een sneeuwbaleffect van verdere winstnemingen in de zomer verwacht worden.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?:
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld u zich dan aan voor de gratis e-mail alert service. Klik hier

Zowel de redactie als ondergetekende hebben geen posities in de genoemde effecten.  Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/sneeuwbal-in-de-zomer/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo