Wat gaat de AEX en DAX doen ?

Gratis proefabonnement op signalen !

KLIK HIER


Echt rendement met kunstmatige intelligentie

Volgens veel analisten gaat kunstmatige intelligentie (KI) de economie en samenleving ingrijpend veranderen.  De economische groei zal naar verwachting verdubbelen onder invloed van KI. Gegeven de onzekere effecten op de bedrijfswinsten blijft het als belegger echter noodzakelijk om de goede aandelen te selecteren. De ondernemingen die het meest er van gaan profiteren zijn de techreuzen met  reeds een goede marktpositie en een grote beschikbare dataset.

Kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI) is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een artefact dat een vorm van intelligentie vertoont. KI bestaat al 70 jaar dankzij de werken van de wiskundige Alan Turing. Een vrij algemeen geaccepteerde test voor kunstmatige intelligentie is de turingtest, geformuleerd door hem, een van de vaders van de informatica. Deze komt erop neer dat als een computer iemand voor de gek kan houden en deze kan laten geloven dat hij een mens is, de computer intelligent moet zijn. Recent is er voortgang geboekt in de zelfleerzaamheid van machines en in het simuleren van de menselijke hersenen. Computers worden aangeleerd om geluiden, patronen, afbeeldingen, tekst etc te herkennen. In de afgelopen twee jaar hebben deze vakgebieden een enorme vlucht genomen dankzij de forse toename van de computerkracht en de groei van de databeschikbaarheid. Publieke cloud computers heeft in 2016 de $100 miljard grens overschreden en zal naar schatting vervijfvoudigen in de komende 10 jaar. De wereldwijde beschikbaarheid van gegevens is met 50% per jaar sinds 2010 gegroeid omdat steeds meer apparaten met elkaar verbonden worden.

Het volledige rapport kunt u kosteloos aanvragen. >>> VRAAG HIER NU KOSTELOOS AAN <<<

KI verspreidt zich snel naar een aantal gebieden zoals zelfrijdende auto’s, de gezondheidszorg, financiële dienstverlening, veiligheid etc. Consumenten hebben niet in de gaten dat ze reeds door KI  omgeven zijn. Voorbeelden van bedrijven die KI toepassen zijn Google, Amazon, Alexa, de siri van Apple, Cortana van Microsoft en M van Facebook.

KI gaat een groeiend aantal diensten ondersteunen. Het versterkt de zoekfuncties van Google en Baidu (NASDAQ: BIDU), Tesla’s (NASDAQ: TSLA) innovatie in autonoom rijden en meer gerichte klantenaanbevelingen van Netflix (NASDAQ: NFLX) en Amazon. Het wordt gebruikt bij geavanceerde beeldherkenning en organisatie voor Google Foto’s.

De sociale en economische voordelen van AI zijn talrijk . Het mogelijke effect van bestuurdersloze voertuigen op de economie zal zeker verder gaan dan de automobielindustrie. Andere sectoren kunnen profiteren van de toenemende hoeveelheid vrije tijd die voortvloeit uit het gebruik van autonoom rijden. Mobiele telecomdienstverleners zien waarschijnlijk het gebruik toenemen omdat reizigers meer tijd hebben om te internetten. Dat biedt mogelijkheden om te adverteren en te verkopen.

De verzekeringssector gaat eveneens veranderen. Autonoom rijden is een risico voor verzekeraars omdat zelfrijzende auto’s minder kans op een ongeluk hebben en daardoor kan de premie omlaag. Superbelegger Warren Buffett voorziet een serieuze risico voor de verzekeringsbranche. Er zijn echter ook kansen voor verzekeringsbedrijven. Zij kunnen namelijk profiteren van meer gegevens en deze verkopen. Het staat buiten kijf dat de maatschappij als geheel enorm voordeel heeft vanwege minder ongelukken.

Het volledige rapport kunt u kosteloos aanvragen. >>> VRAAG HIER NU KOSTELOOS AAN <<<

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/fondsen/echt-rendement-kunstmatige-intelligentie/

Gerelateerde artikelen:

  • Geen gerelateerde artikelen
Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien heeft hij diverse functies in de financiele wereld bekleed. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiele journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top