https://pixabay.com/nl/financi%C3%ABle-crisis-stock-exchange-544944/ geen attributie noodzakelijk

Zwakke Dax in komende handelsdag(en)

De donkerblauwe hoofdcyclus belooft expansie. De overkoepeling van de lichtblauwe subcyclus levert echter een bearish formatie op. De expansie is – kortom – neerwaarts gericht. De donkerrode hoofdcyclus convergeert en belooft in principe herstel. Momenteel echter wordt deze cyclus overvleugeld door de gele subcyclus. Waardoor ook deze combinatie de komende handelsdagen nog verkoopdruk (in plaats van herstel) belooft.


De NXT dax, de prognose voor de komende 3 weken

Er is echter verbetering in aantocht. De gele subcyclus draait volgende week versneld naar binnen en levert uiteindelijk toch een koopsignaal op. En continueert, na de kruising, in een expanderende bullish formatie.

Deze ontwikkeling wordt gelijktijdig ondersteund door de blauwe combinatie. De naar binnen draaiende lichtblauwe cyclus levert de voor herstel benodigde koopformatie op.

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 8 handelsdagen. Van de diverse cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 440 handelsdagen (dus bijna 2 jaren).

Door hun diepe wortels in de koershistorie is het dus mogelijk om – met 97% waarschijnlijkheid – het verloop van deze cycli in de komende 14 handelsdagen (dus ongeveer 3 weken) te voorspellen.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/zwakke-dax-komende-handelsdagen/

Gerelateerde artikelen:

Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. Tommy says:

  Oscillerende sentiment indicator, vind het nogal vergezocht, temeer omdat sentiment juist niet op die manier verloopt…
  Vraag mij bij deze ‘methode’ eigenlijk wel af hoe je instapmoment,koersdoel,stops, bepaald, of zou kunnen bepalen überhaupt…

  Vanaf plaatsing artikel is DAX enkel gerezen, zou een correctie omhoog kunnen zijn natuurlijk, maar ligt niet helemaal in lijn met de kop van het artikel.

  Voorgaande artikelen was de aanloop naar deze ‘methode’, maar echt onder de indruk ben ik niet! Tostrams 2.0, zeg maar…

 2. Pieter BosPieter Bos says:

  Dank voor uw reactie. De DAX zat – zoals betoogd – in het laatste deel van een zwakke fase. Conform de prognose is deze week positief gestart.
  Koersdoelen worden inderdaad niet bepaald. De cycli geven zicht op toekomstig sentiment en tonen de verborgen orde van de markt.
  In 2016 voorspelden de cycli feilloos het sentiment ten gevolge van de totaal onverwachte uitslagen van het referendum over Brexit en de verkiezing van Trump.
  Het model is het product van 7 jaren non-stop onderzoek. Doel is om beleggers een objectieve financiële maatstaf te leveren. En zo min mogelijk afhankelijk te laten zijn van zogenaamde fundamentele informatie.

wp-puzzle.com logo