DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


De trend is up, weerstanden zijn gebroken, de weg naar hogere koersen ligt open. De markt verwerkt wel erg snel de problemen, te snel naar mijn mening.

Up up up!

De trend is up, weerstanden zijn gebroken, de weg naar hogere koersen ligt open. De markt verwerkt wel erg snel de problemen in Japan en de spanningen in het Midden–Oosten, te snel naar mijn mening. Even een pas op de plaats zou mij niet verbazen.

Sterk

Het is een sterk beeld dat we aantreffen in de S&P 500. Sinds de bodem op 16 maart jl. zijn we vrijwel rechtstandig gestegen. Op korte termijn zijn er signalen die een correctie aankondigen. Daarnaast is de stijging sinds 16 maart gelijk aan de eerste stijging na de bodem op 1 juli 2010.  In de theorie van R.N. Elliott, het EWT, zijn in veel gevallen twee bewegingen in een cyclus gelijk. Indien deze theorie nu op zou gaan dan mogen we in de S&P 500 eerst een daling tot ongeveer 1300 verwachten voordat de weg naar boven weer opgepakt gaat worden.

TA S&P 500 5 april 2011

TA S&P 500 5 april 2011

Klik met de muis op de grafieken voor een vergroting (openen in nieuw venster)

Uitgaande van de bovenstaande aanname zou het doel voor de totale stijging uitkomen op 1370. Dit doel komt aardig overeen met een te berekenen doel op basis van de RSI, 1373 en in dit gebied komen we ook het  76,4% herstel tegen van de daling 2007-2009. Een belangrijke zone om extra alert te zijn lijkt mij.

TA S&P 500 5 april 2011 grafiek 2

TA S&P 500 5 april 2011 grafiek 2

Conclusie

Even een stap terug op de weg naar hogere koersen, dat is mijn visie. Die ruimte om te stijgen lijkt op dit moment begrensd tot het gebied rond 1360-1370 punten voor de S&P 500. Als we rond deze koersen de komende weken een top maken in de S&P 500 dan kan dit voor de middellange termijn wel eens een belangrijke top worden. Voor mij reden om extra alert te zijn.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan Groothaar
jangroothaar@dekritischebelegger.nl

Live Chatbox

Wij hebben op ons forum een live chatbox geïnstalleerd. Hierdoor kunnen onze bezoekers direct chatten met andere deelnemers. Verversen is niet meer nodig. De chatbox is exclusief voor deelnemers van het forum.

Na het inloggen vindt u de chatbox aan de zijkant van het forum. De beurschat van de dag is dé plaats waar u het onderwerp van dé dag kunt aansnijden. Discussieer hier over de beursdag.

http://www.dekritischebelegger.nl/forum/

Het is de bedoeling hier korte berichten te plaatsen. De langere berichten kunnen op het forum.

Voor degenen die een grotere scherm willen:
http://www.dekritischebelegger.nl/forum/?chat

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/up-up-up/

Gerelateerde artikelen:

Jan Groothaar

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo