DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Een nieuwe recessie zou de bestaande schuldenlast verder verergeren met alle gevolgen van dien. De daling op de beurzen lijkt vooralsnog echter overdreven.

Profiteren van beursdaling

Deze keer een meer trading gerelateerde tip. De afgelopen weken zijn de beurzen in een vrije val geraakt als gevolg van onzekerheid onder beleggers over een terugval van de groei van de wereldeconomie in combinatie met de schuldencrisis in zowel de VS als in de Eurozone.

Een nieuwe recessie zou de bestaande schuldenlast verder verergeren met alle gevolgen van dien. De daling op de beurzen lijkt vooralsnog echter overdreven. Nu de rente op de 10-jaars staatsleningen in Spanje en Italië weer in rustiger vaarwater zijn aangeland en de werkloosheidscijfers in de VS weliswaar niet goed maar zeker niet rampzalig bleken, zijn de markten bezig aan een herstel.

Tip van de Week Koop: iShares EURO STOXX 50 (EUEA)

Zoals altijd op de beurzen keren koersen vroeg of laat weer terug naar een evenwichtssituatie na te ver naar boven of beneden te zijn doorgeschoten. Dat laatste lijkt nu het geval. Vandaar de tip om de iShares Euro Stoxx 50 te kopen omdat Europese aandelen wel erg goedkoop zijn geworden. Let echter op: het is nog lang geen sein veilig voor de wat langere termijn! Het schuldenprobleem zal vroeg of laat zijn kop weer opsteken. Beleggers kunnen echter inspelen op de aldus ontstane korte termijn situatie. Tijdig uitstappen wanneer men een mooie winst heeft lijkt het devies!

Overigens behoeven ook langere termijn beleggers zich geen overdreven grote zorgen te maken wanneer ze tegen de huidige koersen instappen. Het huidige koersniveau biedt een enorme buffer – margin of safety zou Warren Buffet zeggen – tegen eventuele verdere dalingen op de beurs.

De iShares Euro Stoxx 50 is een ETF die investeert in de 50 grootste beursgenoteerde aandelen uit de Eurozone. 18 februari bereikte deze tracker een piek tegen EUR 30,83 om vervolgens naar EUR 21,66 weg te zakken. Nu staat de koers op EUR 23,40. YTD een rendement van -/- 14,7 %. De voornaamste holdings van deze tracker zijn: Total, Siemens, Telefonica, Sanofi, Banco Santander, BASF, Bayer, BNP Paribas, Unilever en Daimler.

Datum advies: 15 augustus 2011
Koers: EUR 23,40
Actuele koers: klik hier
ISIN Code: IE0008471009

Ondergetekende heeft zelf geen positie in deze belegging. Klanten ook niet. Echter wel in meerdere individuele aandelen uit deze tracker. De redactie heeft geen positie in de genoemde effecten. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Jan-willem Nijkamp
Vermogensbeheerder bij Fintessa Vermogensbeheer en trainer vastrentende waarden bij Mylette Groep

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/profiteren-van-beursdaling/

Gerelateerde artikelen:

Jan-willem Nijkamp

Jan-willem Nijkamp studeerde politicologie in Leiden en financiële-en beleggingsanalyse in Amsterdam. Voor zijn afstudeerscriptie ontving hij de Orange Fund Award. In 1996 werd hij bankier van het jaar. Hij is ruim 18 jaar werkzaam in de effectenbranche als beleggingsadviseur en vermogensbeheerder, zowel voor particuliere- als institutionele beleggers. Hij werkte voor Inmaxxa, Merrill Lynch, Banque Paribas en Petercam Bank. In het verleden was hij naast vermogensbeheerder ook docent beleggingen en regelmatig te zien bij RTL-Z als beurscommentator. Nijkamp heeft twee commissariaten (een verzekerings- en een financieringsmaatschappij) en schrijft columns op beleggingsgebied voor diverse gedrukte en elektronische media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo