DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Het lijkt erop dat de markt rijp is voor een (kleine) correctie. Redenen zijn de daling van het momentum, overspannen technische indicatoren en tegenvallend bedrijfsnieuws.

Japanse beurs rijp voor correctie

De nieuwe minister van financien, Fujii Hirohisa, liet deze week weten geen voorstander te zijn van een zwakke yen, tot ergenis van Japanse exporteurs.

Markten & Rendement

  • De Nikkei index daalde deze week met 1,01%. De bredere Topix verloor 1,79%.
  • De yen steeg daalde 1,02%, waardoor de Topix in euro’s gemeten met 0,77% daalde.
  • De intrinsieke waarde van Japanse Warrants daalde van 1,47 naar 1,44 euro (-2,04%).

De Japanse beurs is van maandag tot en met woensdag gesloten geweest, vanwege een aantal nationale feestdagen. De Japanners keerden met een goed humeur terug van hun 5 –daagse vakantie, getuige de stijging van de Nikkei met 1,7% op donderdag. Het positieve sentiment werd mede veroorzaakt door een aantal upgrades. Fast Retailing, de grootste winkelketen voor vrijetijdskleding, steeg 5,3% na een koopadvies van Goldman Sachs en Toshiba, de grootse chipmaker van Japan, steeg 3,8% nadat Credit Suisse het koersdoel verdubbelde.

Vrijdag sloeg de stemming compleet om en liet de beurs de grootste daling zien in drie maanden tijd. De Topix en de Nikkei daalden respectievelijk 2,64% en 2,9%. Nomura, het grootste effectenhuis van Japan, ging limit down met een daling van 16% op de aankondiging dat het nieuwe aandelen gaat uitgeven, wat een verwatering van 30% betekent voor bestaande aandeelhouders. Mizuho, de derde grootste bank van Japan daalde 4,4% vanwege zorgen over oninbare leningen en Japan Airlines daalde 7,6%, omdat het herstructureringsplan niet de goedkeuring van de overheid kreeg.

Qua macrocijfers was er ook niet veel te juichen. De export is in augustus met 36% gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het is de 11e daling op rij. De yen is in een jaar tijd 17% duurder geworden ten opzichte van de dollar en dat maakt Japanse producten duurder in het buitenland. De nieuwe minister van Financiën, Hirohisa Fujii, liet weten dat hij dat hij geen voorstander is van een zwakke yen, tot ergernis van Japanse exporteurs die bij het vorige kabinet wel op support konden rekenen.

Binnen de portefeuille van Intereffekt Japanse Warrants hebben wij op donderdag meer dan 5% van de portefeuille verkocht. Het lijkt erop dat de markt rijp is voor een (kleine) correctie. Sinds de bodem in maart is de Japanse beurs met meer dan 40% gestegen. De daling van het momentum, overspannen technische indicatoren en tegenvallend bedrijfsnieuws hebben ons doen besluiten tijdelijk “wat geld van de tafel te halen” .

Intereffektfunds
Derivatenteam

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/nikkei/japanse-beurs-rijp-voor-correctie/

Gerelateerde artikelen:

Marco Balk

Marco Balk is Portfolio Manager Intereffekt Japanse Warrants. Opleiding: VBA Postdoctoraal IBO Zeist. Rijksuniversiteit Groningen: Bedrijfseconomie richting Financiering & Beleggingen. Werkervaring: 2003 – heden: Fundmanager Intereffekt Investment Funds N.V. 1998 – 2003: Rabobank Senior Beleggingsadviseur DSI registratie: Senior Beleggingsadviseur/Senior Vermogensbeheerder

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo