DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


DAX: vanaf dinsdag nieuwe verkoopmomenten

Conform de prognose was de stemming wispelturig en ontstond in de loop van de dag een nieuw instapmoment. Het stemmingsbeeld voor maandag is wisselvallig, maar met een toenemend positieve ondertoon. Waarna, vanaf dinsdag, nieuwe verkoopmomenten ontstaan.

DAX 9 oktober 2017

DAX 9 oktober 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/dax-vanaf-dinsdag-nieuwe-verkoopmomenten/

Gerelateerde artikelen:

Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (3 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. SatilmisSatilmis says:

  Update 10 oktober 2017: Conform de prognose was de stemming wisselvallig en per saldo gematigd positief.

  De wisselvalligheid houdt aan, maar de positieve ondertoon blijft toenemen. Waardoor vanaf vandaag nieuwe verkoopkansen ontstaan.

  DAX 10 oktober 2017

 2. SatilmisSatilmis says:

  Update 11 oktober 2017: Het stemmingsbeeld was, zoals verwacht, aanhoudend wisselvallig.

  De DAX sloot vlak na een instappunt en zal – volgens de cycli – vandaag hoger van start gaan. De wisselvalligheid houdt echter aan.

  DAX 11 oktober 2017

 3. SatilmisSatilmis says:

  Update 12 oktober 2017: Conform de prognose ging de DAX hoger van start, vervolgens hield de verwachte wisselvalligheid de markt in de greep. Na een grillig koersverloop eindigde de DAX eveneens in de groene cijfers.

  Voor de komende handelsdag zijn de vooruitzichten opnieuw gematigd positief. De intraday cycli worden zelfs iets meer bullish.

  DAX 12 oktober 2017

wp-puzzle.com logo