DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


DAX steeds meer koopwaardig

Het stemmingsbeeld in Frankfurt was wisselvallig, gevolgd door het verwachte herstel. In de loop van de handelsdag daalde de beurs opnieuw in de richting van een instapmoment. Voor maandag zijn de vooruitzichten wisselvallig. In de loop van de dag en de dagen erna echter beloven de cycli de terugkeer van de bull.

DAX 13 november 2017

DAX 13 november 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/dax-steeds-meer-koopwaardig/

Gerelateerde artikelen:

Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (4 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. SatilmisSatilmis says:

  Het stemmingsbeeld in Frankfurt was conform de verwachting wisselvallig. Na een zwakke start herstelde de beurs zich. De vooruitzichten voor de komende handelsdag(en) zijn gematigd positief.

  DAX 14 november 2017

 2. SatilmisSatilmis says:

  Update 15 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt begon, conform de verwachting, licht hoger. In de loop van de ochtend en de middag sloeg de stemming echter opnieuw om.

  Vandaag is het sentiment opnieuw wisselvallig en – vooral het eerste deel – matig tot zwak. In de loop van de dag komt er wat steun.

  DAX 15 november 2017

 3. SatilmisSatilmis says:

  Update 16 november 2017: Het stemmingsbeeld in Frankfurt was, conform de verwachting, opnieuw wisselvallig en de DAX was – vooral het eerste deel – matig tot zwak. In de loop van de dag kwam de verwachte steun.

  Voor vandaag ziet de openingsfase er gematigd positief uit, waarna de wisselvalligheid terugkeert, met een vermoedelijk matige tot zwakke slotfase als gevolg.

  DAX 16 november 2017

 4. SatilmisSatilmis says:

  Update 17 november 2017:Het stemmingsbeeld in Frankfurt was, conform de verwachting was de openingsfase positief gevolgd door een wisselvallige, per saldo zijwaarts bewegende markt.

  Voor vandaag verzwakt het stemmingsbeeld en belooft een aanhoudend wisselvallige en per saldo matige tot zwakke DAX.

  DAX 17 november 2017

wp-puzzle.com logo