DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


DAX blijft maandag wisselvallig

Conform de prognose was de stemming afgelopen vrijdag opnieuw matig en wisselvallig. Voor de komende handelsdag blijf het stemmingsbeeld wisselvallig.

DAX 16 oktober 2017

DAX 16 oktober 2017

Over de grafiek

De koersgrafiek (wit) toont het koersverloop van de DAX van de afgelopen 4 handelsdagen. Van de vier cycli zie je zowel het historische als het toekomstige verloop (1 dag vooruit).

De mintgroene lijn onderscheidt strategische koopwaardige fases (grafiek onder mintgroen) van verkoopwaardige periodes (grafiek boven mintgroen). De paarse lijn levert een extra tactische tradingindicatie: de grafiek onder paars is koopwaardig, boven paars is verkoopwaardig.

De sentimentcycli zijn berekend op basis van een sentimentindicator. De cycli tonen de trend van het sentiment, berekend over de afgelopen 135 handelsdagen (dus ongeveer 6 maanden).

Door hun diepe wortels in de koershistorie staat het verloop in de komende  4 handelsdagen – met een waarschijnlijkheid van 97% – zo goed als vast.

Anders dan de traditionele technische analyse volgt het koersverloop de indicatoren (de cycli), in plaats van andersom.

Pieter Bos

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/dax-blijft-maandag-wisselvallig/

Gerelateerde artikelen:

Pieter Bos

Pieter Bos heeft als onafhankelijk analist en adviseur wereldwijd tienduizenden beleggingsfondsen en vermogensbeheerders in kaart gebracht. Hij kent de markt over de volle breedte. Als jurist maakt hij graag onderscheid tussen "recht" (de gepresenteerde werkelijkheid) en "echt" (de verhulde werkelijkheid). Hij heeft een eigen algoritme ontwikkeld. Dat laat zien dat marktsentiment, volgens hem het belangrijkste financiële fundament, volgens vooraf kenbare cycli verloopt. Pieter Bos heeft tevens ervaring als auteur, columnist en docent.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (3 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

 1. SatilmisSatilmis says:

  Conform de prognose was de stemming vandaag opnieuw wisselvallig.

  Voor vandaag zijn de vooruitzichten niet anders. De cycli tonen koop- en verkoopformaties, die zeer dicht bij elkaar liggen. Die leveren een vermoedelijk een grillige handelssessie op.

  DAX 17 oktober 2017

 2. SatilmisSatilmis says:

  Update 18 oktober 2017: Conform de prognose was sprake van een grillige handelssessie.

  De wisselvalligheid houdt aan. De DAX wordt echter door de meerdaagse bullish cycli in het zadel gehouden.

  DAX 18 oktober 2017

 3. SatilmisSatilmis says:

  Update 19 oktober 2017: Conform de prognose was sprake van een wisselvallige handelssessie, desondanks overheerst door de meerdaagse bull.

  Die zorgde voor een matige resterende winst bij het scheiden van de markt.

  De intraday wisselvalligheid houdt aan, terwijl de meerdaagse bull blijft meesturen.

  DAX 19 oktober 2017

wp-puzzle.com logo