DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Mijn dochter (2 jaar) heeft de waterpokken. Wat kunnen we zeggen over de waterpokken? Wij hebben het allemaal gehad. Het is een heuse klassieke kinderziekte.

Beurspokken

Mijn dochter (2 jaar) heeft de waterpokken. Wat kunnen we zeggen over de waterpokken? Wij hebben het allemaal gehad. Het is een heuse klassieke kinderziekte. Deze ziekte ontstaat door besmetting met een virus, doorgegeven via hoesten of lichamelijk contact. Als de ziekte uitbreekt op de crèche dan is de kans groot dat je zelf ook het haasje bent. De incubatietijd is twee tot drie weken. Eigenlijk maar goed ook, die voorspelbaarheid, want dan heb je het maar gehad.

Ziek

Het ene kind heeft er wat meer last van dan de ander. Je krijgt koorts en rode plekjes op je lichaam. Die plekjes verdwijnen binnen een tot twee weken weer. Dat weet je van tevoren. Het is ontzettend vervelend, het jeukt, je voelt je miserabel. Maar net als dat ze bij je ouders zijn verdwenen, verdwijnen ze bij jou ook!

Beurspokken

Waarom vertel ik dit u nu zult u denken. Wat er nu gebeurd op de beurs is eigenlijk soortgelijk. Er worden grote manden van aandelen verkocht zonder te kijken naar de kwaliteit. Grote professionele partijen verkopen in grote getalen futures. De handelaren die de futures opvangen verkopen direct grote aandelenmandjes. Een aandelenmandje is een gewogen index. In het geval van de AEX bij voorbeeld, dus alle 25 aandelen. Er zijn hele grote verschuivingen gaande van financiële belangen. Het is een besmettelijke ziekte, de een steekt de ander aan.

Genezing

Een ding weten we zeker. Deze ‘rode plekjes’ verdwijnen op den duur weer en de koorts stopt. Iedereen weet dat je niet moet gaan krabben, dan wordt het alleen maar erger. Uitzieken dus. Van daaruit weer verder. Je kunt de waterpokken maar een keer krijgen, daarna ben je er van af. Veel beursgenoteerde bedrijven zijn gezond te noemen, maar hebben desondanks last van ‘beurspokken’.

Kansen

Er heerst nu dus ‘Beurspokken’. We weten dat deze geneest. De moeilijkheid zit hem in het aantal rode plekjes, komen er nog meer bij of gaan ze verdwijnen. Verdwijnen zullen ze!

Jochem Baalmann
Beleggingsadviseur
www.indexus.nl

Indexus is een onderdeel van Nyenburgh Vermogensbeheer

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/beurspokken/

Gerelateerde artikelen:

Jochem Baalmann

Drs. Jochem Baalmann is partner van de Indexus Groep (www.indexus.nl). Hij heeft Rechten & Economie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en is sinds 2000 Beleggingsadviseur. Jochem maakt bij Indexus dagelijks de vertaalslag van uitgangspunten en doelstellingen naar een verantwoorde beleggingsportefeuille. Daarbij is onderhoud de belangrijkste sleutel van het succes. Jochem geeft regelmatig presentaties over diverse beursgerelateerde onderwerpen en analyseert doorlopend portefeuilles van particuliere beleggers. Daarnaast publiceert hij artikelen in diverse media.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo