DAX-systeem: van € 7.000 naar € 34.951

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Afgelopen vrijdag ontstond na de grote omkeersignaal op de Amerikaanse beurzen een zogenaamde "Hindenburg Omen". Het signaal staat bekend als een van de meest negatieve indicaties dat een forse daling op de beurzen op komst is.

Beurskrach aanstaande?

Afgelopen vrijdag ontstond na de grote omkeersignaal op de Amerikaanse beurzen een zogenaamde “Hindenburg Omen“. Het signaal staat bekend als een van de meest negatieve indicaties dat een forse daling op de beurzen op komst is. De Hindenburg-indicator ontleent zijn naam aan de in 1937 verongelukte zeppelin Hindenburg en is een technische indicator die aangeeft dat de beurzen in een ongezonde staat verkeren hetgeen mogelijk tot ongelukken gaat leiden in de komende periode.

Er zijn drie criteria waaraan een dergelijk signaal moet voldoen. Ten eerste moet er een verschil zijn tussen de nieuwe toppen en bodems van meer 2,9% op de NYSE-beurs. Daarnaast moet de NY Composite boven het niveau noteren van 50 dagen geleden. Ook mag het aantal nieuwe toppen niet meer zijn dan het dubbele van de nieuwe dieptepunten. Het teken wordt dan gegeven voor de komende 30 dagen. Als eenmaal het signaal wordt gegeven wordt een verkoopsignaal in gang gezet als de McClellan Oscillator onder de nullijn beweegt en opgeheven als die oscillator weer boven de nullijn stijgt. Zie onderstaande grafiek (afkomstig van Chip Anderson).

Hindenburg Omen 31 mei 2013

Hindenburg Omen 31 mei 2013

De koersontwikkeling van afgelopen vrijdag 31 mei 2013 voldoet aan de voorwaarden voor een Hindernburg Omen. Uiteraard moet men niet blind varen op een indicator. Het signaal werd namelijk eerder gegeven in april en toen trad en geen beursdaling op. Er zijn dus meer signalen nodig ter bevestiging. Zie ook Elmer’s artikel.

Geïnteresseerd in trading signalen? Bekijk HIER en HIER de ervaringen van leden.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/beurskrach-aanstaande/

Gerelateerde artikelen:

Satilmis Ersintepe

Satilmis Ersintepe heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna bekleedde hij diverse functies in de financiële wereld. Sinds 2002 houdt hij zich bezig met de financiële journalistiek. Zo was hij redacteur van de financiële website BeursOnline en heeft tevens voor diverse sites geschreven.

facebook twitter

verkorte link:


top

Reacties (2 reacties)

Toon: Nieuwste | Oudste

  1. Edwin says:

    Inderdaad. Maar aan voorwaarden moet wel worden gedaan, meerdere signalen, april was daar éen van.
    Het is de markt die beslist.

  2. Onno says:

    Wees maar gerust m’n kind, de stijging gaat nog even door deze zomer

wp-puzzle.com logo