DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Qua tijd is de Amsterdamse beursgraadmeter rijp voor een correctie neerwaarts, maar een snelle beweging opwaarts tot eind mei / begin juni, waarbij 280 of 291 nog aangetikt wordt, mag ook nog steeds niet worden uitgesloten.

Verkeerslicht AEX op oranje

Met nog één beursdag in deze week te gaan verdient het aanbeveling de koersontwikkeling van vandaag nauwlettend te volgen. Dit heeft alles te maken met de candlestick – psychologie op weekbasis. Wordt er bijvoorbeeld een key- reversal geplaatst, een omkeerpatroon, of niet?

Een weekslot onder 261 (weekopening van vorige week) dient als een eerste teken van verzwakking. Dat is vooral gelegen in de idee dat de AEX deze week nieuwe relatieve hoogtepunten had opgezocht. Even afwachten dus.

Ik hield vorige week rekening met topvorming, wat nu dus inderdaad vorm lijkt te krijgen. Er is echter nog geen bevestiging voorhanden.

Laten we snel een favoriete grafiek doornemen om zodoende ‘bewijsmateriaal’ te verzamelen.

U ziet hieronder de uurgrafiek van Randstad relatief aan de AEX.

Relatieve sterkte tussen Randstad en AEX op uurbasis 22 mei 2009

Relatieve sterkte tussen Randstad en AEX op uurbasis 22 mei 2009

Hieruit is nog weinig af te leiden, anders dat een zijwaartse tot lagere fase normaal mag worden geacht, vooral na de extreme stijging. De relatieve sterkte is echter nog puntgaaf, dus van bevestiging voor een trend neerwaarts is nog geen sprake, hoewel de eerlijkheid wel gebiedt te zeggen, dat deze methode absolute toppen ook moeilijk zal aangeven. Het is gewoon een beursbarometer qua sentiment.

De tweede grafiek is de AEX op uurbasis, waarvan de inhoud voor zich spreekt.

Technische analyse van de AEX op uurbasis 22 mei 2009

Technische analyse van de AEX op uurbasis 22 mei 2009

Verder valt er eigenlijk weinig meer te zeggen. Een zwak weekslot speelt ongetwijfeld een beslissende rol qua sentiment (candlesticks) wat we af moeten wachten. Koersen onder 250 bevestigen het beeld dat van verdere verzwakking uitgegaan kan worden. Qua tijd is de AEX rijp voor een correctie neerwaarts, maar een snelle beweging opwaarts tot eind mei / begin juni, waarbij 280 of 291 nog gehit wordt, mag ook nog steeds niet worden uitgesloten.

De te verwachten scenario’s zijn terug te vinden in het artikel van vorige week.

Om op de hoogte te blijven van wijzigingen in deze tips, zoals wijzigingen stoploss of winstnemingen, raden we u aan gebruik te maken van het gratis e-mail- alert, waarvoor u zich kunt aanmelden met het formulier onderaan.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste berichten en opinies van De Kritische Belegger?

Abonneer u dan op onze gratis e-mail alert service. KLIK HIER

Zowel ondergetekende als de redactie hebben geen posities in de genoemde beleggingen. Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing.

Cees de Vries, technisch analist en vermogensbeheerder
c.devries@dekritischebelegger.nl

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/verkeerslicht-aex-op-oranje/

Gerelateerde artikelen:

Cees de Vries

Cees de Vries was vanaf 1988 tot 1998 senior vermogensadviseur bij verschillende banken. Van 1998 tot 2008 was hij verantwoordelijk voor de invulling van Technische Analyse bij van Lanschot Bankiers. Zijn specialiteit is het analyseren van fondsen en markten op basis van de onbekende, maar unieke wiskundige methode van W.D. Gann . Cees is nu werkzaam als zelfstandige en beheert, naast het analyseren, een snel groeiende groep niet-professionele beleggers. Daarnaast maken professionele eindbeleggers in toenemende mate gebruik van zijn specifieke expertise. Vanaf 13 december 2008 zal elk weekend een bijdrage verschijnen waarbij, als de omstandigheden dat toelaten, een " live trade" opgenomen zal worden.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo