DAX-systeem: van € 7.000 naar € 35.443

Zowel automatisch als door middel van SMS signalen

Klik hier voor meer informatie en resultaten


Met de doorbraak van de steunlijn van de stijgende trend lijkt de beurs zich nu op te maken voor minimaal een correctie op de stijging sinds maart dit jaar.

Trendbreuk in de AEX

De afgelopen weken was er niet veel te beleven op de Amsterdamse beurs. Individuele aandelen lieten soms heftige koersuitslagen zien maar daar was in de AEX index niet veel van te merken. Vanaf 8 mei jl. heeft de AEX bewogen tussen 260 en 270.

Met de doorbraak van de steunlijn van de stijgende trend lijkt de markt zich nu op te maken voor minimaal een correctie op de stijging sinds maart dit jaar.

Goed moment om aandelen te kopen

Er zijn een aantal argumenten om het scenario van de vierde golf op een zijspoor te plaatsen. Is het dan allemaal koek en ei? Nee, de situatie van de economie is zeker niet rooskleurig te noemen en kan in de toekomst nog voor vervelende verrassingen zorgen. De beurs heeft op dit moment even geen boodschap aan negatieve economische vooruitzichten en kiest z´n eigen pad. De gevolgen van de kapitaalinjecties door de overheden en het vertrouwenwekkende beursherstel van de afgelopen drie maanden, maakt dat beleggers weer aan de koopkant opereren.  Laten we ons beperken tot het technische beeld van de beurs.

Technische analyse van de AEX op 16 juni 2009 (Elliot Wave)

Technische analyse van de AEX op 16 juni 2009 (Elliot Wave)

Omdat de AEX het gestelde koersdoel (272-280) bijna heeft geraakt en uit de stijgende trend is gevallen, ga ik uit van een correctie tot het gebied 240-220. Deze correctie zou, ook voor de middellange tot lange- termijn belegger, een geschikt moment opleveren om aandelen te kopen. Indien deze veronderstelling juist blijkt te zijn, dan is er op basis van een zogenaamde kop-schouder formatie een koersdoel te bepalen van 340. Dit punt komt overeen met een herstel van 38% over de daling vanaf 2007. Ik geef toe dat ik met deze uitspraak wel erg ver voor de muziek uitloop. Er is namelijk op dit moment op technische gronden geen aanwijzing voor. Omdat dit scenario perfect past binnen het grote beeld voor de AEX, maak ik er melding van.

Zekerheid

Een daling onder 218 zou niet passen binnen dit positieve scenario, in dat geval komt eventueel de vierde golf weer om de hoek kijken met nog een nieuwe low in het verschiet. Uitsluiten mag ik het niet, het is op dit moment echter minder waarschijnlijk.

Conclusie:

Met het breken van de stijgende trend en het op een haar na bereiken van de koersdoelen ga ik uit van een correctie over de stijging vanaf maart dit jaar. Deze correctie zou in een normale situatie de AEX terug kunnen voeren naar het gebied 240-220. Dit gebied is geschikt om aandelen te kopen.

Als stop-loss hanteer ik op dit moment 218 op slotbasis.

Gratis e-mail alert: Met deze service blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen!

U kunt de categorie(en) (Aandelen,Obligaties, Grondstoffen etc.) selecteren waarvoor u de nieuws alerts wilt ontvangen. Klik hier om u aan te melden.

Op dit artikel is onze disclaimer van toepassing KLIK HIER

Artikel is geprint van De Kritische Belegger: http://www.dekritischebelegger.nl

URL(internetadres) naar het artikel: http://www.dekritischebelegger.nl/aandelen/beurzen/aex/trendbreuk-in-de-aex/

Gerelateerde artikelen:

Jan Groothaar

Jan Groothaar is 19 jaar profesioneel met het effectenvak bezig. Na een loopbaan bij ABN Amro als beleggingsadviseur vestigde hij zich sinds 1995 weer in het Oosten van het land. Daar werkte hij voor ING als beleggingsadviseur en senior trader. Sinds 2003 is Jan voor eigen rekening en risico aan het handelen op de beurs in voornamelijk derivaten zoals opties en futures. Technische analyse van markten en op basis daarvan een visie ontwikkelen is de belangrijkste taak van Jan waarbij het Elliott Wave Principle onderdeel vormt binnen zijn analyses.

facebook twitter

verkorte link:


top

wp-puzzle.com logo